Gorenjska
870 ogledov

Nova asfaltna prevleka na Kokrici, Šmarjetni gori in izboljšava na Suhi

V okviru rednega vzdrževanja občinskih cest je Komunala Kranj pred kratkim izvedla dve preplastitvi z novo asfaltno prevleko od izvoza Kranj zahod proti Kokrici ter na dveh najbolj uničenih delih ceste proti Šmarjetni gori. Zaključili pa so tudi s sanacijskimi deli na prepustu potoka Belca na Suhi pri Predosljah.

Od izvoza Kranj zahod proti Kokrici je v dolžini 120 metrov zdaj prenovljen asfalt na polovici cestišča v povprečni širini 3,7 metra. Pri tem je bilo izvedeno frezanje celotne površine, približno 70 kvadratnih metrov najbolj uničene površine pa so še dodatno poglobili. Na novo so položili tudi nosilno in obrabno plast asfalta, zdaj pa bodo zdaj obnovili še horizontalno signalizacijo in uredili bankine.

 | Avtor:

Na Šmarjetno goro po lepši cesti

Novo asfaltno prevleko imata tudi dva najbolj uničena dela ceste proti Šmarjetni gori. V sklopu del so očistili in pripravili površino za asfaltiranje, jo pobrizgali z emulzijo, minimalno izravnali in prevlekli z asfaltom. V skupni dolžini 150 metrov je zdaj položen asfalt s silikatnim polnilom, ki za razliko od dolomitnega zagotavlja boljši oprijem in manjšo obrabo. V prihodnjih dneh je na tem odseku predvidenih tudi nekaj popravkov odbojnih ograj.

 | Avtor:

Prepust Belce je spet varen

Pred kratkim so se zaključila tudi sanacijska dela na prepustu potoka Bela na Suhi pri Predosljah. Potrebna so bila zaradi slabega stanja konstrukcije objekta. Obstajala je namreč nevarnost porušitve v primeru večje obremenitve. Med sanacijo so zamenjali betonsko ploščo, ki bo omogočala normalno prevoznost s težko kmetijsko mehanizacijo, izvedli novo preplastitev in postavili novo ograjo, ki bo v kratkem dobila tudi leseno obrobo.

 | Avtor:

Komentarjev 1
  • janez864 20:58 29.junij 2021.

    Odsek Kranj zahod proti Kokrici so preplastili da se EU bandi po poti na Brdo nebi preveč tresle riti.