Gorenjska
2541 ogledov

Nova kolesarska povezava za večjo varnost

Anže Krže/Mediaspeed
Mestna občina Kranj (MOK) je uspešno končala dela na 500 metrov dolgem odseku Ceste Staneta Žagarja med križiščema z Oldhamsko in Bleiweisovo cesto na kolesarski povezavi Športni park Kranj–Avtobusna postaja Kranj.

MOK je na omenjenem odseku obojestransko povezala dve kolesarski povezavi in s tem vzpostavila neposredno kolesarsko povezavo med Avtobusno postajo Kranj in Športnim parkom Kranj. Hkrati je občina zamenjala in obnovila dotrajana vodovoda, vse vodovodne priključke na trasi, 250 metrov fekalne kanalizacije in zgradila 280 metrov meteorne kanalizacije, s čimer je razbremenila dosedanji mešani kanalizacijski sistem kot tudi centralno čistilno napravo.

MOK je uredila še vodovodne in kanalizacijske navezave na Cesti Kokrškega odreda, obnovila asfalt, dogradila in nagradila vodovodno vozlišče ter uredila prehod za pešce med glavno avtobusno postajo in Policijsko upravo Kranj. Na celotnem odseku so poskrbeli tudi za taktilne plošče, ki so v pomoč slepim in slabovidnim, zamenjali svetilke javne razsvetljave z varčnimi svetilkami, na razdalji 250 metrov pa dotrajano kabelsko kanalizacijo, napeljavo in drogove javne razsvetljave.

»Ureditev Ceste Staneta Žagarja je najnovejša trajnostno naravnana pridobitev v Mestni občini Kranj. Športni park Kranj je odslej neposredno kolesarsko povezan z avtobusno postajo. Občanke in občani se bodo lahko po vsakodnevnih opravkih v mesto odpravili s kolesom povsem varno, pričakujemo pa, da se bodo vsaj delno odpravili tudi zastoji na cesti,« je ob tem povedal župan Matjaž Rakovec.

Naložbo v višini 437.000 evrov sta sofinancirali Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega kohezijskega sklada. MOK je pri tem prispevala še 194.000 evrov.

VARNOST V PROMETU Gorenjska K varnosti v prometu tudi pripomogli številni projekti
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.