Gorenjska
1730 ogledov

Nova okrepitev Prešernovega gledališča Kranj

Igralka Živa Selan Osebni arhiv Igralka Živa Selan
Igralskemu ansamblu Prešernovega gledališča Kranj se pridružuje Živa Selan.

V Prešernovem gledališču Kranj so z januarjem 2023 dobili novo članico igralskega ansambla Živo Selan. Kranjskemu občinstvu se je prvič predstavila leta 2022 v uprizoritvi Marka Sosiča Meja sneženja v režiji Gorana Vojnovića.

Živa Selan v predstavi Meja sneženja | Avtor: Luca Quaia Živa Selan v predstavi Meja sneženja Luca Quaia

Živa Selan se je rojena 25. julija 1995 v Kranju, odraščala pa je Notranjih Goricah, kjer je obiskovala prve štiri razrede osnovne šole. Šolanje je nadaljevala na OŠ Brezovica pri Ljubljani in kasneje na poljanski gimnaziji. Leta 2014 se je vpisala na študij dramske igre pod mentorstvom Borisa Ostana in Vita Tauferja na ljubljanski AGRFT. V času šolanja je sodelovala z Mestnim gledališčem ljubljanskim, Slovenskim narodnim gledališčem Maribor in Slovenskim ljudskim gledališčem Celje, igrala v celovečernih filmih in serijah.

Diplomirala je leta 2019 in v istem letu postala članica ansambla SLG Celje. V sezonah 2018/2019 in 2019/2020 je prejela Večerovi nagradi za igralske dosežke, leta 2018 pa vesno za najboljšo stransko vlogo na Festivalu slovenskega filma za vlogo Suzi v filmu Ne bom več luzerka v režiji Urše Menart. Naslednje leto je bila na istem festivalu članica žirije. Od začetka leta 2020 do letos je delovala kot igralka na svobodi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.