Gorenjska
12193 ogledov

Od tega meseca Kranj z novo pridobitvijo

novo postajališče za avtodome v Kranju
1/4
MOK
V Mestni občini Kranj so nadgradili turistično ponudbo z novim postajališčem za avtodome.

Nahaja se ob Partizanski ulici, delovati pa je začelo ta mesec. Ponuja pet sodobno opremljenih parkirnih mest s priključki za elektriko in vodo ter drugo infrastrukturo.

Kot so ta teden sporočili z Mestne občine Kranj, občino vsako leto v povprečju obišče približno 1000 avtodomov. S širitvijo ponudbe za turiste, ki potujejo z bivalnimi vozili, na občini pričakujejo, da bo avtodomarskega turizma še več.

Postajališče za avtodome Vodovodni stolp, ki je v neposredni bližini pokritega olimpijskega bazena in letnega kopališča, je drugo tovrstno postajališče v kranjski občini. Prvega, ki ponuja prostor za šest avtodomov, so odprli leta 2016 v sklopu parkirišča Stara Sava v samem središču mesta.

novo postajališče za avtodome v Kranju | Avtor: MOK MOK

Novo postajališče ponuja pet parkirnih mest za avtodome. Obratuje 24 ur na dan vse dni v letu. Opremljeno je s priključkom za elektriko in vodo ter platojem za izpust odpadne vode in praznjenje straniščne kasete. Parkirnina znaša 20 evrov za vsakih začetih 24 ur. Cena uporabe električne energije je 50 centov na kilovatno uro, voda pa je popotnikom na voljo brezplačno.

"V Kranju nenehno nadgrajujemo turistično infrastrukturo. Vzpostavitev sodobnega postajališča za avtodome je lep primer aktivnega odzivanja na potrebe in želje obiskovalcev," je izpostavil kranjski župan Matjaž Rakovec. Napovedal je, da bodo s skrbno načrtovanimi projekti še naprej ustvarjali privlačno okolje za turiste in utrjevali ugled, ki ga je Kranj lani dobil z nazivom Evropska destinacija odličnosti.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • milorad 14:47 28.januar 2024.

    Vodo bojo plačali kranjčani a ne občina