Gorenjska
7375 ogledov

Novo na kranjskem pokopališču

Komunala Kranj
Komunala Kranj je ob praznikih poskrbela za novost na Mestnem pokopališču Kranj.

Na Mestnem pokopališču Kranj so nameščene nove informacijske table. Na zemljevidu lahko med drugim najdete svojo trenutno lokacijo in pa navodilo za dostop do iskalnika grobov preko QR kode. Slednjega je Komunala Kranj vzpostavila v začetku letošnjega leta tako na Mestnem gledališču Kranj kot tudi na pokopališču v Bitnjah.

Kranjsko pokopališče sodi med večje v državi, zato je lahko iskanje lokacij grobov, dokaj zahtevna naloga. To je lažje z aplikacijo za iskanje grobov, ki je dostopna na spletu ali z uporabo QR kode. Aplikacija uporabnika vodi do želenega groba od izhodiščne točke pri glavnem vhodu na kranjsko pokopališče, pozneje jo bodo še nadgradili, da bo uporabnike vodila do iskanega groba s katerekoli lokacije na pokopališču.

»V iskalnik vnesete ime in/ali priimek pokojnika in pritisnete tipko IŠČI. Izpiše se seznam pokojnikov. Ta se bo zoožil, če poznamo letnico rojstva, še bolje, če letnico smrti. V primeru več pokojnikov z enakim imenom, se pokojnik izbere na podlagi podatka o letnici rojstva in smrti. Pokaže se zemljevid poti do groba od glavnega vhoda na pokopališče in tudi fotografija groba. Zemljevid poti je možno tudi natisniti,« so ob vzpostavitvi aplikacije za iskanje grobov zapisali v Komunali Kranj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.