Gorenjska
2169 ogledov

Novo odprto cepljenje

cepivo Anže Petkovšek Cepivo proti Covid-19
V Kranju bo odprto cepljenje spet ta četrtek od 12.00 do predvidoma 15.00. Na voljo bodo vse vrste cepiva.

Zdravstveni dom (ZD) Kranj, ki izvaja cepljenje proti covidu-19 v Vojašnici Petra Petriča Kranj, še vedno zbira prijave za cepljenje prek lastnega spletnega obrazca. Upoštevajo tudi prijave prek spletnega portala zVEM. Prijavljene nato obvestijo o terminu cepljenja. Izvajajo pa tudi cepljenje brez naročanja, o terminih obveščajo sproti na svoji spletni strani. Danes tako v kranjski vojašnici cepijo naročene, jutri, 22. julija, pa bodo ponovno izvedli cepljenje brez naročanja, in sicer od 12.00 do predvidoma 15.00. »Vse tiste, ki niso naročeni, naprošamo, naj upoštevajo izključno omenjeni termin, saj s prihodom v času cepljenja za naročene ovirajo izvedbo cepljenja,« so zapisali v ZD Kranj.

Kot smo že poročali, od 1. julija v kranjski vojašnici velja drugačen parkirni režim zaradi aktivnosti, povezanih s predsedovanjem Slovenije Svetu Evropske unije. Ta teden pa bo na oba cepilna dneva mogoče parkirati pred cepilnim centrom. Za parkirišča bo poskrbljeno. Medobčinski redarji ob tem opozarjajo, da je Bleiweisova cesta edina pot za izvoz gasilcev, reševalcev in policistov v severni del Kranja, na tej relaciji pa vozijo tudi varovalne kolone v okviru predsedovanja Svetu EU. »Ob srečanju vozila s prednostjo morajo vozniki ustaviti svoja vozila ob robu ali zunaj vozišča, kar pa ob nepravilnem parkiranju vozil ob cesti skorajda ni mogoče storiti, s čimer se poveča tveganje za prometne nesreče. Zato se bo nepravilno parkiranje sankcioniralo. Do cepilnega centra vozi tudi mestni avtobus do postaje Gorenjska oblačila, ki je od vojašnice oddaljena 400 metrov,« sporočajo kranjski redarji.

Prejšnjo sredo so sicer v kranjski vojašnici cepili 1288 ljudi, od tega jih je bilo 600 naročenih, približno 700 pa nenaročenih. Največ zanimanja je bilo za cepivi Pfizer/BioNTech in Janssen. Na podlagi sprememb pri nacionalni strategiji cepljenja pa bodo tisti, ki jih čaka drugi odmerek AstraZenece, lahko izbirali tudi med drugimi cepivi.

Čakanje na cepljenje pred vojašnico v Kranju COVID-19 Gorenjska Naročeni na 25 sekund
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.