Gorenjska
754 ogledov

Novo podaljšanje roka

Mestna občina Kranj (MOK) je še drugič podaljšala rok za oddajo projektnih predlogov za participativni proračun 2023.

Rok za oddajo projektov bi se moral zaključiti 31. julija, a so ga zdaj ponovno prestavili, tokrat na 4. september. »Želimo si čim več dobrih predlogov in se zavedamo, da zbiranje predlogov poteka v poletnem času, ko se aktivnosti upočasnijo in terjajo nekoliko več časa, da pritegnemo zanimanje ljudi. Podaljšanje je predlagalo tudi nekaj občanov, ki bi oddali predloge, a jim časovno ne bi uspelo. Rok za oddajo predlogov smo zato podaljšali in se nadejamo še več sodelovanja občank in občanov,« so nam o razlogih za ponovno prestavitev roka pojasnili na MOK.

Na spletni strani participativnega proračuna predlagaj.kranj.si je poleg informacij in napotkov, kako se vključiti v nov nabor projektov, odprt tudi obrazec za oddajo predlogov. Zbiranje teh se je začelo 1. junija 2022. »Dober mesec dni je še časa, da se Kranjčanke in Kranjčani, starejši od 16 let in s stalnim prebivališčem v MOK, ozrejo za potrebnimi manjšimi investicijami v svojem kraju, zberejo podatke in oddajo predlog. Lahko izpolnijo spletni obrazec na predlagaj.kranj.si, predlog lahko oddajo prek e-pošte krpredlagaj@kranj.si ali izpolnjeni obrazec pošljejo po klasični pošti na naslov MOK s pripisom »Za participativni proračun (ne odpiraj)« oziroma ga oddajo osebno v glavni pisarni MOK v času uradnih ur,« so ob tem zapisali na občini.

Po končanem zbiranju predlogov bo posebna komisija preverila, ali so oddani predlogi izvedljivi, skladni z zakonodajo, v pristojnosti občine, finančno ovrednoteni med 2.500 in 24.000 evri z DDV-jem in ali ustrezajo drugim predpisanim pogojem. Med 29. septembrom in 9. oktobrom 2022 pa bo še potekalo glasovanje prek spleta ali osebno, in sicer 5. in 6. oktobra, za tiste predloge, ki bodo dobili zeleno luč komisije.

Komentarjev 1
  • Avatar GraceDibbs
    GraceDibbs 16:50 27.julij 2022.

    Najboljša ponudba ... Google je zAa vsa spletna dela od doma plačal 638 do 957 dolarjev na dan. Moja mlajša sestra je bila dva meseca brez dela, prejšnji mesec je bil njen ček 28537 dolarjev, tako da je delal doma ...prikaži več 3 ure dela na dan in zaslužil sčasoma lahko še večja ... Tako sem začel ................ >>>>>>>>>>>>>>>> www.ordcash.com