Gorenjska
830 ogledov

Nujno iščejo zlasti medicinske sestre

Splošna bolnišnica Jesenice Splošna bolnišnica Jesenice Katera kdaj prevzame vozek? Katera poskrbi za dva bolnika z visokim pritiskom? ... Ena mora posebej paziti na stopnicah. Sestra Brane ima vse v malem prstu.
"Včasih bi bilo fino, če ne bi bilo treba tako hiteti. Pridruži se nam, ne bo vam žal. Pridobili boste veliko znanja in izkušenj, delali boste v simpatičnem kolektivu, lahko boste napredovali in še kaj ... " Tako Splošna bolnišnica Jesenice (SBJ) na facebooku od prejšnjega tedna in s filmčkom, v katerem glavna sestra Brane razporeja delo med sodelavke, medicinske sestre Milenco, Lučko in Milko, sporoča, da jih ni dovolj, zato iščejo okrepitve.

V jeseniški bolnišnici je 726 zaposlenih, trenutno pa imajo, kot so nam pojasnili, odprtih 56 razpisov, od teh kar 42 za zdravstveno nego. Kader za zdravstveno nego je najbolj iskan in ga na Jesenicah tudi najbolj potrebujejo.

Vseh odpovedi, ne samo v zdravstveni negi, so imeli v letošnjem letu v SBJ že 17. Iz zdravstene nege so zaposleni odhajali predvsem zaradi preobremenjenosti. Delo v bolnišničnem okolju namreč poteka 24 ur na dan vse dni v letu. Mnogi tako iščejo zaposlitve na delovnih mestih z manjšimi obremenitvami, kjer delo poteka večinoma od ponedeljka do petka z največ dvema izmenama. Več pa je bilo tudi takih, ki se zaposlili izven zdravstva.

Na vprašanje, ali bi morda z višjimi plačami lahko vsaj delno zajezili odhode, pa so nam v SBJ odgovorili, da je "višina osebnega dohodka zagotovo pomembna pri vztrajanju v poklicu oziroma odhodih iz poklica. Je pa to samo eden izmed dejavnikov. Pomemben dejavnik je tudi prosti čas. Ko si v mesecu prost samo en vikend, potem to vpliva na družinsko in zasebno življenje."

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 18:27 31.maj 2021.

    Zaprite Karavanke ,da vam ostale ne pobegnejo .