Gorenjska
214 ogledov

O minevanju in trajanju

Jožef Muhovič, likovno delo na papirju, slikar arhiv Galerije Prešernovih nagrajencev Kranj
V Galeriji Prešernovih nagrajencev Kranj bodo v sredo, 11. maja, ob 19. uri, odprli razstavo likovnih del Jožefa Muhoviča z naslovom O minevanju in trajanju.

Slikarja, univerzitetnega profesorja in od leta 2020 naprej tudi predsednika Upravnega odbora Prešernovega sklada dr. Jožefa Muhoviča je navdihnila lirična poezija Milana Dekleve, Prešernovega nagrajenca iz leta 2006. Po motivih v zbirkah in vsi so očarani z mesečino (okrog pesmi) in Zora in čriček je tako ustvaril več likovnih del.

In ta dela si bo mogoče ogledati v Galeriji Prešernovih nagrajencev Kranj (Glavni trg 18) vse do 10. junija, in sicer ob torkih, sredah, četrtkih in petkih od 10. do 18. ure ter ob sobotah od 10. do 13. ure. Galerija Prešernovih nagrajencev pa je ob nedeljah, ponedeljkih in praznikih zaprta.

Na odprtju razstave 11. maja bo o slikarju Muhoviču in pesniku Deklevi, oba sta tudi izredna člana SAZU, spregovoril in predstavil njuno delo akademik dr. Milček Komelj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.