Gorenjska
4002 ogledov

Ob Savi se bo gradilo

Stanovanjski sklad RS (SSRS) je uspešno pridobil 70 milijonov evrov kredita Razvojne banke Sveta Evrope. »Ta je namenjen izvedbi 10 projektov v sedmih regijah z 906 stanovanji,« je izpostavil direktor sklada Črtomir Remec. Med projekti je tudi naselje Ob Savi v Kranju.

SSRS gradi javna najemna stanovanja za ciljne skupine kot so mladi, mlade družine, družine in starejši. Sosesko Ob Savi bodo sicer razvijali v dveh samostojnih fazah. V 1. fazi bodo predvidoma zgradili 187 stanovanj, od tega 28 oskrbovanih. Pričetek gradnje 1. faze se predvideva v letu 2023, prvi stanovalci pa se bodo predvidoma lahko vselili leta 2025.

Mestna občina Kranj (MOK) pa bo že prihodnje leto pristopila k ureditvi območja, kjer bodo zrasla stanovanja. Tako so sredstva zagotovili v proračunih za prihodnji leti, ki so ju mestni svetniki dokončno potrdili na novembrski seji mestnega sveta. Tako so za ureditev tega dela Kranja rezervirali več kot 3 milijone everov.

 | Avtor:

Občinski prostorski načrt za to območje je bil sicer sprejet v letu 2018. Na MOK trenutno potekajo aktivnosti komunalne in prometne ureditve območja. Potem ko je pridobila večino zemljišč za rekonstrukcijo ceste in mostu, bodo začeli z rekonstrukcijo Savske ceste in mostu čez Savo pri nekdanji Planiki. Urejanje Savske ceste, ki bo po zaključku del po celotni dolžini razširjena in bo dobila nov pločnik, se bo začelo predvidoma pomladi 2022, prav tako gradnja mostu pri Planiki. Ta bo dvopasoven s pločnikom in kolesarsko stezo na obeh straneh. Poleg tega bo dvignjen za dodatni meter in pol, kar bo omogočilo veliko večjo poplavno varnost na tem območju.

 | Avtor:

Ko bo celoten projekt zaključen, se bo kranjska mestna uprava poskušala dogovoriti, da bi v upravljanje pridobila vsaj četrtino od skupno 240 načrtovanih stanovanj, ki jih namerava SSRS zgraditi na območju. »O tem so že potekali pogovori, obe strani sta naklonjeni tej ideji, vendar pa je za konkretne dogovore še nekoliko prezgodaj,« ob tem pojasnjujejo na MOK.

Komentarjev 1
  • Jean_Dawkins 15:23 29.november 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦