Gorenjska
233 ogledov

Občani bodo soustvarjali koledar

Profimedia
V Mestni občini Kranj bodo koledar za leto 2023 ustvarili skupaj z občankami in občani, zato vse zainteresirane vabijo k sodelovanju na fotonatečaju.

Kranjska občina je objavila fotografski natečaj, na katerem lahko sodelujejo vsi zainteresirani z avtorskimi fotografijami, nastalimi na območju občine. Natečaj bo potekal skoraj do konca leta. Fotografije bodo zbirali za vsak letni čas posebej, nato pa občanke in občane pozvali h glasovanju za tiste, ki jih bo komisija uvrstila v ožji izbor. Glasovanje bo potekalo vsake tri mesece, tiste fotografije, ki bodo za posamezni mesec dobile največ glasov, pa bodo uvrstili na koledar.

»Kranj z okolico je res lep in slikovit, fotogeničen vse od starega mestnega jedra do podeželja in naravnih lepot. Zato sem prepričan, da tisti, ki se ljubiteljsko ukvarjajo s fotografijo, te lepe prizore med svojimi potepanji pogosto lovijo v svoje objektive, svoje fotospomine pozneje tudi podoživljajo, jih delijo z drugimi. Naj jih delijo še z nami in skupaj ustvarimo koledar, ki bo navduševal naše občane in obiskovalce. Ustvarimo skupaj nekaj lepega in za trajni spomin,« je namen fotonatečaja strnil župan Matjaž Rakovec.

Na natečaju sprejemajo le digitalne fotografije, ki so lahko zajete s fotoaparatom, zadoščajo pa tudi fotografije posnete z novejšim telefonom. Morajo biti v JPG formatu, velikost datotek naj ne presega 5 MB. Daljša stranica fotografije naj ne bo manjša od 3000 pikslov v ločljivosti 300 pix/inch. Avtorji lahko izvedejo tudi popravke, ki ne spreminjajo vsebine fotografije. Slednje pa so lahko v barvni ali črno-beli tehniki. Fotografije morajo biti primerno označene z lokacijo in časom nastanka ter opisom vsebine. Ob tem morajo avtorji fotografij navesti še svoje osebne podatke s kontaktom. V koledarju bo na koncu ob vsaki fotografiji navedeno avtorstvo in kraj nastanka fotografije.

Zainteresirani lahko svoje fotografije pošljejo na elektronski naslov koledar@kranj.si. Vsak lahko pošlje eno fotografijo, ki je nastala v obdobju zadnjih treh mesecev. Za prvo glasovanje bodo torej prišle v poštev fotografije, posnete od decembra 2021 do konca februarja 2022. Rok za oddajo fotografij za prvo glasovanje je 28. februar 2022

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.