Gorenjska
680 ogledov

Občina želi pomoč občanov

mladi Profimedia
Mestna občina Kranj je objavila dve anketi, s katerima želijo izvedeti, kaj si želijo na področjih prostovoljstva in mladih.

Mestna občina Kranj (MOK) je pridobila naziv prostovoljcem prijazna občina, kar jo zavezuje k sistematičnemu, povezovalnemu in kakovostnemu delu na področju prostovoljstva v kranjski občini. V ta namen so pripravili anketo, ki predstavlja prvi korak k razvoju najrazličnejših aktivnosti za promocijo in krepitev prostovoljstva ter sodelovanje organizacij na področju prostovoljstva. Anketa je dostopna na tej povezavi.

Lani so sprejeli tudi Strategijo razvoja mladinskega dela v MOK. Z anketo, ki so jo pripravili, bi sedaj radi ugotovili, kakšne so potrebe po tečajih, delavnicah, aktivnostih in usposabljanjih za mlade. Eden od  ciljev strategije razvoja mladinskega dela v MOK je namreč tudi spodbujanje formalnega in neformalnega izobraževanja mladih. »Z anketo, reševanje katere sodelujočim ne bo vzela več kot pet minut, želimo ugotoviti, kakšnih usposabljanj in aktivnosti si želijo mladi. Glede na prepoznane potrebe po dodatnih znanjih in kompetencah bodo na Ljudski univerzi Kranj pripravili ustrezno ponudbo brezplačnih neformalnih izobraževanj, ki jih mladi potrebujejo za strokovni razvoj in osebno rast,« pozivajo na MOK. Dostop do ankete je na tej povezavi.

Občanke in občani lahko predloge in mnenja v obeh anketah podajo še do vključno 20. januarja 2023.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.