Gorenjska
1120 ogledov

Občinska redarja rešila dan na Jesenicah

Goreči avto MIR občin Jesenice, Gorje, Kranjska Gora in Žirovnica
Hitro ukrepanje občinskih redarjev je preprečilo hujše posledice požara na Jesenicah.

Občinska redarja Medobčinskega inšpektorata in redarstva (MIR) občin Jesenice, Gorje, Kranjska Gora in Žirovnica sta minuli petek na Tavčarjevi ulici na Jesenicah opazila, da se na enem od parkirišč močno kadi izpod pokrova ustavljenega avtomobila znamke Mercedes.

Voznik ju je zaprosil za pomoč, saj je vozilo že gorelo. Redarja sta z gasilnim aparatom iz svojega službenega vozila takoj začela gasiti gorečega mercedesa in obvestila gasilce. Zavarovala sta tudi kraj požara in zaradi nevarnosti zaprla lokalno cesto za promet iz obeh smeri, navaja občinsko poročilo.

Da bi preprečila večjo materialno škodo, sta redarja šla še v bližnji gostinski lokal in o požaru obvestila goste ter jih spodbudila, naj umaknejo svoja vozila iz bližnje okolice.

Požar so dokončno pogasili jeseniški poklicni gasilci, občina pa je pohvalila redarja, da sta s hitrim in prisebnim ukrepanjem pomagala preprečiti precej hujšo gmotno škodo. 

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 4
  • Avatar Zoran
    StarMačk 16:47 06.februar 2024.

    Da bi preprečila večjo materialno škodo, sta redarja šla še v bližnji gostinski lokal in naročila po eno hladno pivce za živce...

  • Fulmmer 06:41 01.februar 2024.

    Zihr se mu je baterija užgala, je rekel Tesla hater....

  • Friderik1950 17:49 30.januar 2024.

    Pa to Jovo vjerovatno očekivao pare od osiguranja za totalko. U tom slučaju zajebali Jovota.

Sorodne novice