Gorenjska
2502 ogledov

Obetajo se novi zastoji

Prihodnji teden naj bi v Kranju začeli obnavljati križišče za Struževo. Ker gre za pomembno vpadnico v mesto, je dobra dva meseca pričakovati zastoje.

Cilj del je ureditev križišča Struževo. Mestna občina Kranj (MOK) ga v sodelovanju z državo prenavlja, da bi izboljšali pretočnost. Ob konicah je bilo vključevanje na regionalno cesto iz smeri naselja Struževo, še posebej za vozila, ki so zavijala proti Naklem, zelo težavno. Križišče bodo zdaj preuredili in semaforizirali. Pogodbena vrednost del je 282.000 evrov, od tega bo MOK prispevala 90.000 evrov, ostalo pa država.

 | Avtor:

Zastoji so neizogibni

Dela bodo potekala na pomembni vpadnici v Kranj, med Zlatim poljem in Polico. V času del bo v smeri Police promet pri Lidlu speljan na kolesarsko pot, na glavno cesto pa se vrne za picerijo Gorenc. Promet bo dovoljen samo za vozila do 3,5 tone in avtobuse. Promet v smeri Kranja bo potekal normalno, v eni fazi po desnem pasu, v drugi fazi pa po levem. Promet v smeri Kranja bo dovoljen tudi za težka tovorna vozila. Priključek na križišču za Struževo bo zaprt, lokalni promet pa bo možen po občinskih cestah. Promet na območju del bo v celoti prepovedan za pešce in kolesarje. Obvozi zanje bodo speljani po vzporednih poteh oziroma cestah. Dela bodo predvidoma potekala do sredine maja.

Policisti ob tem pozivajo k strpnosti in previdnosti ter upoštevanju prometne signalizacije. V jutranjih in popoldanskih prometnih konicah pričakujejo namreč zastoje, saj gre za pomembno vpadnico, blizu pa je tudi več šol in trgovin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.