Gorenjska
1554 ogledov

Obilo dela za reševalce in policijski helikopter

Novi policijski helikopter UKC LJ Policijski helikopter pristaja v UKC Ljubljana.
Včeraj se je na Gorenjskem zgodilo kar šest nesreč samo pri športnih, rekreativnih in adrenalinskih aktivnostih. Tri poškodovane smučarke in enega tekača je v UKC Ljubljana odpeljal policijski helikopter. Veliko sreče v nesreči pa je imel jadralni padalec, ki je strmoglavil blizu Naklega.

Pri sestopu z Jošta nad Kranjem je že pred 10. uro padel planinec in si poškodoval nogo. Gorski reševalci GRS Kranj in gasilci GARS Kranj so poškodovanega oskrbeli in prepeljali v zdravstveno ustanovo.  

Ob 11. uri sta na smučišču Soriška planina v občini Železniki trčila smučarka in deskar. Smučarko, ki je imela poškodovano glavo, so
oskrbeli reševalci, nato so jo s policijskim helikopterjem odpeljali v zdravstveno ustanovo. Tuja krivda je izključena, so danes sporočili s Policijske uprave  Kranj.

Okoli 13. ure je na robu gozda na območju območju Okroglega pri Kranju strmoglavil jadralni padalec. Pri preletu reke Save je nenadoma izgubil višino in s padalom zadel v krošnjo drevesa. Zasilno je pristal na drevesu. Pomoč so mu nudili poklicni gasilci GARS Kranj in gorski reševalci GRS Kranj. Poškodovan ni bil.

Skoraj hkrati, malo pred 13. uro, se je na smučišču Vogel, občina Bohinj, poškodovala smučarka. Oskrbeli so jo reševalci na smučišču. Policijski helikopter z dežurno ekipa GRS Brnik na krovu pa jo je prepeljal v UKC Ljubljana.

Policijski helikopter z dežurnimi reševalci pa je moral še enkrat na pomoč. Okoli 14. ure se je namreč poškodovala še smučarka na smučišču Krvavec. Padla je sama. Oskrbeli so jo reševalci na smučišču, nato so jo s policijskim helikopterjem odpeljali v UKC Ljubljana.

Ob 16. uri si je tekač poškodoval nogo, in sicer na poti na Šenturško goro v občini Cerklje na Gorenjskem . Gorski reševalci GRS Kranj in dežurna ekipa GRS na Brniku so poškodovanca oskrbeli in s helikopterjem slovenske policije LPE prepeljali v UKC Ljubljana.

 

Komentarjev 1
  • rd2dmk2 17:21 25.februar 2022.

    takile bi še pri šahu si polomili kaj, mogoče zobe..