Gorenjska
1883 ogledov

Objava policije: "Ni treba, da si iz MasterŠefa"

FB PU Kranj, objava, kuhar, kuharica PU Kranj
Med uporabniki socialnega omrežja izjemno pozornost žanje objava na Facebook strani Policijske uprave Kranj, da nujno oziroma hitro potrebujejo "eno kuharco al pa enga kuharja", kajti "lakota je huda reč, ejga".

Kot nam je pojasnil Roland Brajič, pristojen za stike z javnostmi na Policijski upravi Kranj, jih je odziv na objavo pozitivno presenetil.

"Odločili smo se za objavo, s katero smo se želeli približati našim sledilkam in sledilcem, ki nas zvesto spremljajo od leta 1998. Naj omenimo, da nam trenutno sledi že skoraj 36.000 ljudi in se dnevno naša skupnost tudi povečuje, kar nam je v veliko zadovoljstvo. Z objavami v primerih, ko je to dopustno in niso čisto po formalnem načelu, želimo doseči interaktivno vlogo med policisti in prebivalci oziroma sledilci. Menimo, da s takim pristopom gradimo most policijskega dela v skupnosti, tudi po socialnih omrežjih, in s tem prispevamo ali pripomoremo k večji varnosti."

Objava za kuharico/kuharja na Facebook strani PU Kranj je v dobrih 12 urah dosegla več kot 42.500 oseb ter skoraj tisoč interakcij (komentarjev, odzivov in delitev). "Zainteresirani so že stopili z nami v stik in so tudi že dobili odgovore na zastavljena vprašanja. Zdaj morajo narediti le še osnovni klik, klik na prijavo na razpis," je razložil Roland Brajič.

Naj dodamo, da so kuharice in kuharji v tem hipu med bolj iskanimi poklici tudi na Gorenjskem. S spletne strani Zavoda RS za zaposlovanje je razvidno, da jih trenutno samo v Kranju in okolici (Preddvor, Cerklje, Naklo) iščejo osem.

Trenutno odprta dva razpisa

Policijska uprava Kranj ima sicer trenutno odprta le dva razpisa: za kuharja in administratorja/administratorja pripravnika, v prihodnje jih načrtujejo več za različna delovna področja znotraj policije. Vsi razpisi so razvidni na spletni strani Ministrstva za javno upravo pod rubriko Delovna mesta, institucija Policija

Vsem zainteresiranim za delo v policiji s Policijske uprave Kranj svetujejo, naj redno spremljajo spletno stran policije in objavljene razpise za poklic policist, za vključitev v pomožno policijo in druga delovna mesta.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.