Gorenjska
1923 ogledov

Obnova po »sendvič« sistemu do konca januarja 2022

Postavljanje spremenjene signalizacije, cesta Kranj-Medvode
1/2
M. Ha. Delavca Gorenjske gradbene družbe danes, 2. septembra 2021, na regionalni cesti Kranj-Medvode pri naselju Meja.
Jutri, 3. septembra, bo Gorenjska gradbena družba začela s pripravljalnimi deli pred obnovo štirikilometrskega odseka regionalne ceste od Kranja proti Medvodam. Že danes so tam postavljali novo signalizacijo.

Cesta med Medvodami in Kranjem je betonska, zgradili so jo v letih 1935 in 1936. V zadnjih desetih letih so jo že delno rekonstruirali in obnavljali, zdaj je na vrsti naslednji odsek. Že letos spomladi so v sklopu vzdrževalnih del pokrpali najbolj nujne dele vozišča, zdaj pa se bo na veselje mnogih začela celovita obnova.

Na Direkciji za infrastrukturo so pojasnili, da so z Gorenjsko gradbeno družbo podpisali pogodbo za celovito obnovo 4,4 kilometra regionalne ceste v vrednosti 2,91 mililjona evrov. Dela bodo potekala 120 dni.

Do konca januarja 2022 je predvidena polovična zapora, pa so danes sporočili s Policijske uprave Kranj in navedli, da bodo predvidoma vzpostavljene delne zapore z izmenično enosmernim prometom, da bo urejanje s semaforji in tudi da bodo delne zapore z ustreznim dvosmernim prometom. "Situacija se lahko še spremeni," so dodali policisti.

Z Direkcije RS za infrastrukturo so nam na vprašanje, za kako celovito obnovo ceste Kranj–Jeprca gre in kakšna bo nova ureditev pri naselju Meja, odgovorili, da je "v sklopu del predvidena obnova vozišča po »sendvič« sistemu, torej nadgradnja obstoječe voziščne konstrukcije z nevezano nosilno plastjo, vgradnja nosilne ter obrabno zaporne asfaltne plasti. Predvidena je tudi ureditev dveh avtobusnih postajališč in cestne razsvetljave. Na koncu obravnavanega odseka je izvennivojsko križišče, ki poteka preko podvoza priključka, ki bo prav tako urejeno. Urejeni bodo tudi odvodnjavanje ter prometna oprema in signalizacija."

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.