Gorenjska
710 ogledov

Obnovili gozdno učno pot Visoko

Drevesne vrste, gozdna učna pot
1/2
Zavod za gozdove Slovenije
Zavod za gozdove Slovenije pripravlja v soboto, 22. aprila, ob svetovnem dnevu Zemlje oglede 14 gozdnih učnih poti po različnih koncih Slovenije, od teh je ena v Poljanski dolini.

Iz ZGS, Območna enota Kranj so sporočili, da bodo gozdarji v soboto ob 10. uri pripravili organiziran sprehod po obnovljeni gozdni učni poti Visoko, ki se začne tik ob Tavčarjevem Dvorcu Visoko v Poljanski dolini. Udeležencem bodo predstavili spomladanski gozd, dogodek bo ob vsakem vremenu.

Gozdna učna pot Visoko | Avtor: M. Ha. Tabla na obnovljeni gozdni učni poti Visoko M. Ha.

Gozdno učno pot Visoko so odprli leta 1995, njen simbol je divji petelin. Zdaj je prenovljena in prilagojena novim razmeram in tehnologijam, vnesena je v zbirni spletni pregledovalnik, opremljena s QR kodami, ob njej je 11 gozdnih točk s tablami, ki jih je narisal Boris Oblak. Te med drugim naslavljajo tako raznovrstnost gozdnih vrst in povezanost z vodnim krogom in kakovostjo tal kot tudi gozdne živali in varovanje gozda.

Gozdne učne poti so namenjene izobraževanju in spoznavanju gozdov in gozdarstva v Sloveniji v motu: Učenje z roko, srcem in možgani. So pomemben pripomoček, s katerim Zavod za gozdove Slovenije izvaja popularizacijo gozdov in gozdarstva ter prispeva k razvoju turizma na podeželju kot ene ključnih gospodarskih aktivnosti v Sloveniji.

Gozdne učne poti so na pregledovalniku MaPZS https://mapzs.pzs.si/search/trails?trailTypes=10 , kjer so osnovne informacije o posamezni poti v Sloveniji.

dezurni@styria-media.si

Ivan Tavčar, Visoko nad Poljanami, dvorec Visoko TAVČARJEVO LETO Gorenjska Mrko gleda Ivan in pazi na posestvo

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.