Gorenjska
694 ogledov

Obnovljeno kegljišče pripravljeno na svetovno prvenstvo

Zaključila se je obnova kegljišča na Savski cesti v Kranju, ki je zdaj pripravljeno za prihajajoče svetovno prvenstvo v kegljanju.

Kegljišče, ki je v stavbi nekdanjega Intexa v Kranju, ima novo podobo. Zamenjali so zgornji del zaletišča, zaustavne zavese, vrvi za keglje, keglje, stikala za keglje, fotocelice, plošče za nadzor. Investicija, vredna slabih 25.000 evrov, je bila potrebna ne le zaradi izboljšanja razmer za treninge in tekmovanja Kegljaškega kluba Triglav Kranj, pač pa bo na tem kranjskem kegljišču po odločitvi mednarodne kegljaške zveze NBC od 1. do 4. septembra potekalo tudi ekipno svetovno prvenstvo za moške. Zaradi epidemije bodo letos ženske in moški tekmovali ločeno. Kegljači se bodo merili v Kranju, kegljačice pa v Kamniku.

 | Avtor:

Že prej, od 22. do 30. avgusta, bodo v Kranju tekmovale tudi mlajše kategorije. Mlajše članice in člani do 23. leta se bodo pomerili za ekipna odličja ter v sprintu in posamezno, na enak način tudi mladinci. S tem pa se tekmovanja na visoki ravni še ne bodo končala, saj bo oktobra na kranjskem kegljišču potekal tudi Evropski pokal, na katerem se bodo pomerili trenutno najboljši evropski kegljači.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.