Gorenjska
2684 ogledov

Obtičal na ozki skalni polici

Vojaški helikopter, reševanje v gorah Policija Helikopter SV, reševanje v gorah.
Le gorskim reševalcem GRS Kranj, združeni ekipi helikopterske nujne pomoči in posadki helikopterja Slovenske vojske se lahko zahvali avanturist, da jo je tako "poceni odnesel". Včeraj popoldne se je zaplezal na okoli 2000 metrov na območju Kalške gore v občini Preddvor.

Kot navajajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje, so okoli 17. ure reševalci dobili klic na pomoč. Helikopter je ekipo gorskih reševalcev prepeljal v bližino zaplezanega. Ti so se do planinca, ki je obtičal na ozki skalni polici, spustili po pobočju, izvedli varovanje z vrvmi in ga rešili iz težkega položaja.

Na grebenu so ga z vitlanjem dvignili v helikopter in ga nepoškodovanega prepeljali v dolino. Reševanje s helikopterjem je bilo zelo zahtevno zaradi močnega vetra.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Zvono 21:27 09.april 2023.

    Kam rinejo, kaj hodijo izzivat? Takim nujno zaračunat vse stroške reševanja. Bodo prej dvakrat premislili, če je varno. Sicer pa vsa čast pogumnim in požrtvovalnim reševalcem.

  • rd2dmk2 09:47 08.april 2023.

    tip ima telefon. naj naroči preko Glovo-ta ( saj vse pripelejo da bo fesšta šla še naprej ) in si dostavi malco in pa opremo. potem mu pa helikopter, tisti komercilani vse dostavi. aje kje problem ? ni ! saj ...prikaži večj ima moneto, pa spletno banko. pa šena priročnik , varno vgorah naj naroči, potem naj se pa spusti v dolino.. ma se frajerji plezat grem potem se bom pa še s helikopter mal vozil okol. p.s. če je zmatran, lahko naroči tud padal pa ...

  • Avatar bobnar53
    bobnar53 09:20 08.april 2023.

    Kaj, ko bi enkrat za spremembo takim idiotom vsakih 7 dni dostavljali samo vodo in kruh, za opozorilo drugim " adrenalinarjem"!!