Gorenjska
2611 ogledov

Sin s kuhinjskim nožem nad očeta

Fotografija je simbolična. Fotografija je simbolična.
Gorenjski kriminalisti so včeraj, 6. januarja, s kazensko ovadbo na Okrožno sodišče v Kranju privedli osumljenca poskusa uboja s tega ponedeljka, 4. januarja, in po zaslišanju mu je preiskovalni sodnik odredil pripor, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj. Gre za že drugi primer tako hudega kaznivega dejanja v zadnjih sedmih dneh na Gorenjskem, obakrat je osumljenec med prepirom porezal oškodovanca s kuhinjskim nožem.


Tokratnega osumljenca so v preteklosti že obravnavali zaradi nasilja v družini, imel pa je tudi veljaven ukrep prepovedi približevanja svojcem zaradi nasilja v družini.
Policija je pri posredovanju podatkov, ko gre za nasilje v družini, zelo skopa, na naša dodatna vprašanja, pa je mag. Bojan Kos, predstavnik za stike z javnostmi na Policijski upravi Kranj, odgovoril, da je bil ta, že drugi poskus uboja v zadnjem obdobju na Gorenjskem, na območju Škofje Loke in da sta osumljenec in žrtev v sorodstvenem odnosu oče-sin. Sin je, kot smo izvedeli, poškodoval očeta.

V poročilu so policisti zapisali, da je osumljenec s kuhinjskim nožem in s povzročitvijo telesnih poškodb v prepiru poskušal vzeti življenje oškodovancu. Ta je po dogodku v zdravstveni ustanovi sam poiskal zdravniško pomoč. Njegovo življenje ni ogroženo.

Osumljenec je bil prijet na kraju. Kaznivo dejanje je bilo izvršeno v stanovanjskem objektu. Nastanek telesnih poškodb je policiji prijavila zdravstvena ustanova. Za osumljenca je bil včeraj, 6. januarja, odrejen pripor, imel pa je tudi veljaven ukrep prepovedi približevanja svojcem zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Nasilje, nasilje

Kot smo že navedli, gre že za drugi poskus uboja v zadnjem času na Gorenjskem, obakrat je bilo na ponedeljek. V Kranju je namreč tik pred novim letom, 28. decembra, med prepirom pijan moški s kuhinjskim nožem porezal znanca. Poškodovanega so odpeljali v zdravstveno ustanovo, njegovo življenje pa ni ogroženo. Poškodovani Kranjčan je tedaj sam poklical policijo, policisti pa so osumljenega prijeli na kraju dogodka oziroma v objektu. Za osumljenega so policisti po obravnavi napisali kazensko ovadbo, preiskovalna sodnica pa mu je odredila pripor.

Streljala s plašilno pištolo

S PU Kranj pa so danes sporočili, da so jeseniški policisti včeraj zaradi nasilja v zasebnem prostoru obravnavali občana. Proti njemu so uvedli prekrškovni postopek. V drugem dogodku pa so še dva občana obravnavali zaradi nasilnega in drznega vedenja na javnem kraju z uporabo plašilne pištole. Pištolo so policisti zasegli.

Komentarjev 1
  • Avatar Emma_Campbell
    Emma_Campbell 13:58 07.januar 2021.

    Zapustil sem služb0 in zdaj. S tem preprostim spletnim delom na domu zaslužim 139 na uro od doma. zaslužim 25 tisoč dolarjev na mesec s spletnim delom 3 ure dnevno. Za več podrobnosti .... ➤➤➤➤➤ LovesMeetx.Com