Gorenjska
871 ogledov

Od danes možen prevzem kosil za učence in dijake

Osnovna šola Jakoba Aljaža Kranj
Mestna občina Kranj danes začenja z razdeljevanjem toplih obrokov tistim učencem in dijakom, ki imajo subvencionirano prehrano v šolskem letu 2020/2021. Tople obroke bodo delili prostovoljci v Osnovni šoli Jakoba Aljaža med 12. in 14. uro.

Skladno z okrožnico Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport topli obroki pripadajo učencem in dijakom, ki so upravičeni do subvencionirane prehrane. V veljavi bo med izobraževanjem na daljavo v času epidemije covid-19. Trenutno je v Kranju prijavljenih 100 upravičencev, število pa še ni dokončno, saj nekatere srednje šole še zbirajo prijave.

 

Osebni prevzem hrane bo v Osnovni šoli Jakoba Aljaža Kranj, in sicer z zunanje strani objekta pri vhodu v kuhinjo, vsak delovni dan od danes naprej. Med 12. in 13. uro bodo deli kosilo za učence vseh osnovnih šol z izjemo Osnovnih šol Jakoba Aljaža, Staneta Žagarja in Simona Jenka. Prijavljeni s teh šol, poleg njih pa tudi dijaki, lahko kosilo prevzamejo med 13. in 14. uro. Topel obrok bodo delili prostovoljci v nepovratni embalaži, ki ohranja toploto hrane. Na Mestni občini Kranj ob tem še dodajajo, da naj imajo upravičenci za prevzem hrane s seboj vrečko.

Komentarjev 1
  • kapibara1 18:58 11.november 2020.

    Zanimivo.. da ti kuhajo in še domiv prnesejo.. !! Ne pridet na pravzem ne to pa NE.. !! Doma sedat pa čakat na zvonec prevzema..

Sorodne novice