Gorenjska
657 ogledov

Odbojkarji na mivki po državne naslove

OK Triglav Kranj
Kranj bo konec tedna spet gostil državno prvenstvo v odbojki na mivki.

Državno prvenstvo v odbojki na mivki bo v Kranju potekalo že 21. leto zapored. »Zelo smo zadovoljni, da nam je letos zopet pripadla čast organizacije državnega prvenstva v odbojki na mivki, saj je bil po dolgem času za izvedbo turnirja objavljen razpis. Eden ključnih pogojev, zaradi katerega smo razpis osvojili, je kapaciteta tribun za 1500 gledalcev, zagotovo pa je pripomogel tudi nagradni sklad. Zaradi dobre infrastrukture, ekipe in pomoči sponzorjev nam bo uspelo nadaljevati tradicijo in prirediti že 21. državno prvenstvo v odbojki na mivki v Kranju zapored,« je ob tem pojasnil organizator Sašo Rop.

Tekmovanje se začenja s kvalifikacijami, kjer si bodo napredovanje priborile 4 ekipe. Danes od 16h in do konca sobote, 23. julija, bo potekal glavni del turnirja, kjer se bo za naslov državnih prvakov in prvakinj potegovalo 12 ženskih in 12 moških ekip po sistemu dvojne eliminacije. »Pobuda za to spremembo je prišla iz vrst našega Odbojkarskega kluba Triglav Kranj in je bila podprta s strani Odbojkarske zveze Slovenije. Motivacija je bila predvsem ta, da si bodo lahko gledalci čim več tekem ogledali na tribunah na osrednjem igrišču v centru mesta Kranj,« pravi Rop.

Tradicionalni turnir tako tudi letos ostaja na isti lokaciji, na parkirišču Stara Sava. Gre za naravni avditorij v srcu Kranja s pogledom na Karavanke. Del kvalifikacij in nekatere začetne tekme glavnega dela turnirja bodo odigrane tudi na igriščih v Preddvoru. Vse tekme glavnega dela turnirja bo možno spremljati preko spletnega prenosa.

Naslov bodo letos udeleženci poizkušali odvzeti dvojcema Črt Bošnjak/Danijel Pokeršnik in Tjaša Kotnik/Tajda Lovšin. Medtem ko se aktualni prvakinji zaradi sočasnega FIVB turnirja v Maroku državnega prvenstva ne bosta udeležili, bosta Črt Bošnjak in Danijel Pokeršnik branila naslov vsak s svojim novim partnerjem. Bošnjak se je tako med nastopanjem v elitni ligi narodov za sodelovanje dogovoril z dvoranskim reprezentančnim kolegom Alanom Košenino, Pokeršnik pa bo svoj rekordni deveti naslov lovil z dolgoletnim soigralcem Tadejem Boženkom. Pri dekletih pa bo odsotnost aktualnih prvakinj v svoj prid skušalo obrniti več igralk, ki jim do zdaj zlata še ni uspelo osvojiti.

Komentarjev 1
  • Avatar Ebony_Waddell
    Ebony_Waddell 12:28 23.julij 2022.

    Zaslužim več kot 25000 $ na messec s krajšim delovnim časom. Nenehno sem slišal, da mi drugi ljudje govorijo, koliko denarja lahko zaslužijo na spletu, zato sem se odločil, da to preučim. No, vse je bilo res in mi je ...prikaži veče popolnoma spremenilo življenje. Prejšnji mesec je bil moj plačni ček 26385 $ samo 3 ure dela na prenosniku. To je tisto, kar počnem ................. >>>>>>>>>>>>>>>>> www.ordcash.com