Gorenjska
1969 ogledov

Odkod denar za teste za necepljene v mestni upravi?

samotestiranje Profimedia
Z vprašanjem, kako preverjajo pogoj PCT na Mestni občini Kranj oziroma kako so se znašli v mestni upravi v teh dneh, ko je ta pogoj potreben že povsod, smo se obrnili na kabinet župana. Zvedeli smo tudi, da je (po nepopolnih podatkih sicer) v mestni upravi 85 zaposlenih cepljenih proti covidu-19 in da se tisti, ki niso cepljeni, od danes naprej samotestirajo na delovnem mestu pod nadzorom delodajalca. Stroške testov za necepljene pa bodo poravnali kar s proračunske postavke civilna zaščita.

Iz županovega kabineta smo dobili pojasnilo, da morajo vsi, ki bi radi prišli v stavbo Mestne občine Kranj oziroma obiskovalci najprej najaviti za obisk, ob prihodu v stavbo Mestne občine Kranj pa je treba varnostniku pokazati dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT, sicer ne smejo vstopiti v stavbo. Velja samo digitalno oziroma dokazilo na papirju, varnostnik pa ima za preverjanje QR kode tudi čitalec.

Kot je znano, morajo odslej delodajalci pri zaposlenih preverjati, ali izpolnjujejo pogoj PCT. Enako je tudi na mestni občini.

"Vsi zaposleni na MO Kranj smo morali kadrovski službi dostaviti izpolnjeno in podpisano izjavo o izpolnjevanju pogojev PCT, opravili smo tudi vpogled v digitalno COVID potrdilo.
Pogoj PCT pa je izpolnjen tudi v primeru negativnega rezultata testiranja s testom HAG za samotestiranje, ki se izvaja na delovnem mestu vsak ponedeljek enkrat tedensko. O samotestiranju se vodi evidenčni list, ki vsebuje datum testiranja, rezultat testa in podpis zaposlenega, to pa dostaviti kadrovski službi v preverbo".

Občina bo kupila teste za samotestiranje

Ta ponedeljek, 13. septembra, so se zaposleni testirali na domu oziroma na delovnem mestu sami, od danes, 15. septembra, naprej pa se bodo testirali na delovnem mestu pod nadzorom delodajalca.

Ker teste za samotestiranje plača delodajalec, v tem primeru bodo plačani iz mestnega proračuna, nas je zanimalo, koliko denarja je rezerviranega v ta namen. Iz županovega kabineta smo dobili pojasnilo, da sredstev za nakup testov za samotestiranje niso imeli rezerviranih in da bodo v prihodnje izvedli nakup testov preko postavke za civilno zaščito, in sicer nakup zdravil, ortopedskih pripomočkov in ostalega sanitetnega materiala.

Na vprašanje, koliko zaposlenih v MO Kranj je v tem trenutku cepljenih proti covidu-19, saj to lahko pomembno vpliva na stroške testiranj, pa smo z MO Kranj dobili odgovor, "da je nekaj zaposlenih odsotnih z delovnih mest, zato nimamo popolnih podatkov. Na podlagi pridobljenih pa je na Mestni občini Kranj cepljenih 85 zaposlenih." Po zadnjih dosegljivih podatkih, ki so nam jih posredovali sredi letošnjega avgusta, je v upravi MO Kranj 109 zaposlenih, ob tem še trije funkcionarji, direktor občinske uprave in štirje za določen čas, z zaposlenimi v Medobčinskem inšpektoratu Kranj in Skupni službi notranje revizije Kranj jih je skupaj 144.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.