Gorenjska
1709 ogledov

Odkrili kar 28 pijanih voznikov

Vožnja in alkohol
Med 5. in 11. decembrom so policisti na gorenjskih cestah odredili 786 preizkusov alkoholiziranosti. Kljub številnim opozorilom o napovedanem enotedenskem poostrenem nadzoru nad psihofizičnim stanjem voznikov so odkrili kar 28 kršiteljev.

Petnajst voznikov je bilo pod vplivom alkohola do 0,52 mg/l. Tem so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo, za 24 ur pa so jim tudi odvzeli vozniško dovoljenje
Voznikov, ki so imeli koncentracijo alkohola nad 0,52 mg/l, je bilo 13. Tudi njim je bila nadaljnja vožnja prepovedana, policisti pa so zoper njih podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Včeraj, 12. decembra, so policisti na Gorenjskem poostreno nadzirali tovorni promet. Ustavili so 57 voznikov tovornih vozil in ugotovili 20 kršitev.

Tovorno vozilo, nadzor tovornega prometa, PU Kranj | Avtor: PU Kranj PU Kranj

Med izstopajočimi prekrški je bila preobremenjenost vozil, nepravilno naložen, označen in pritrjen tovor. S tovrstnimi nadzori bodo policisti, kot so danes sporočili s Policijske uprave Kranj, še nadaljevali.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.