Gorenjska
53 ogledov

Odličen odziv krvodajalcev v Kranju

krvodajalska akcija, ŠOU Ljubljana, kri, krvodajalec Žurnal24 main Fotografija je simbolična.
Včerajšnje terenske krvodajalske akcije pri »kranjskih gasilcih« se je udeležilo kar 190 krvodajalk in krvodajalcev, med njimi je bil tudi direktor GARS Tomaž Vilfan, je bil vesel Marjan Potrata, sekretar Rdečega križa Slovenije – Območno združenje Kranj.

Letos namerava Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Kranj organizirati 12 terenskih krvodajalskih akcij. Šesto so ob zaostrenih razmerah zaradi epidemije covid-19 izvedli včeraj 20. maja v prostorih Gasilsko reševalne službe Kranj. V sedmih urah, od 7. do 14. ure, je kri darovalo 190 ljudi. Med krvodajalci jih je bilo več tudi takih, ki so že preboleli covid-19, in njihova kri je še bolj zaželena, je pojasnil sekretar Marjan Potrata.

Izpostavil je še, da so se pri organizaciji izkazali prostovoljke in prostovoljci Krajevne organizacije RK Vodovodni stolp in predsednica komisije za krvodajalstvo Marjana Jekovec.

V juniju pa načrtujejo kar dve terenski krvodajalski akciji, in sicer 3. junija v gasilskem domu v Dupljah in 8. junija v domu krajanov na Primskovem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.