Gorenjska
1331 ogledov

"Odlično poznam ljudi, njihove stiske z brezposelnostjo in delodajalce"

Uroš Kopavnik, direktor kranjske območne službe Zavoda RS za zaposlovanje osebni arhiv Uroš Kopavnik Novi direktor kranjske območne službe Zavoda RS za zaposlovanje.
Že skoraj dva meseca, natančnje od 1. februarja letos kranjsko območno službo Zavoda RS za zaposlovanje z 49 zaposlenimi vodi Uroš Kopavnik iz Mojstrane.

Novi direktor Uroš Kopavnik je pojasnil, da je kot univerzitetni diplomirani socialni delavec na Zavodu RS za zaposlovanje zaposlen od leta 2004 oziroma vse svoje karierno obdobje.

"Že 20 let poklicno in prostovoljno delam z ljudmi. Sprva sem delal kot svetovalec zaposlitve, nato kot sodelavec v Pisarni za delodajalce in izvajalec delavnic. Ta in vsa druga dela sem opravljal po vseh naših uradih Območne službe Kranj (to je v Kranju, Radovljici, Tržiču, Škofji Loki in na Jesenicah), kar pomeni, da meni ljubo Gorenjsko in trg dela, predvsem pa ljudi in njihove stiske v zvezi z brezposelnostjo ter delodajalce, ki iščejo kandidate, odlično poznam," je razložil.  

O tem, kakšne izkušnje ima z vodenjem, pa je Uroš Kopavnik odgovoril, da je zadnjih 10 let vodil Karierno središče v Kranju. To je vsebovalo tudi koordinacijo sodelavcev in pripravo ter izvedbo vseh ali večine vsebin delavnic po vsej Gorenjski. Vmes je na na primer vodil, koordiniral in izvajal projekta Teden vseživljenjskega učenja in Poklicni barometer, občasno je predaval na šolah, fakultetah in drugih inštitucijah trga dela. Sodeloval pa je tudi pri mednarodnih projektih, povezanih s trgom dela in vseživljenjsko karierno orientacijo.

"Tudi v prostem času se ukvarjam z ljudmi, sem podpredsednik enega najbolj aktivnih društev v svoji občini, to je Turistično društvo Dovje-Mojstrana," je še navedel sogovornik.

Dosedanji direktor mag. Perc v službi za informatiko

Od 2001 do 2009 je OS Kranj vodila Lučka Žižek, nato je bila direktorica Dragica Ribnikar, od aprila 2013 do februarja letos pa bil direktor Drago Perc.
Dosedanji direktor Perc, ki ima magisterij iz ekonomije, je ostal zaposlen na Zavodu RS za zaposlovanje: zdaj je svetovalec generalnega direktorja I. v Centralni službi, službi za informatiko.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.