Gorenjska
4113 ogledov

Odnesel za več deset tisoč evrov gotovine in nakita

Vlom, vlomilci PU Kranj Fotografija je simbolična.
V teh dneh s Policijske uprave Kranj v pregledu dogodkov še bolj pogosto omenjajo vlome. Tako včeraj kot tudi danes so poročali o dveh vlomih v stanovanjsko hišo.

Na območju Kranja so policisti včeraj obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je v hišo nasilno vstopil skozi okno, pregledal notranjost in si protipravno prilastil gotovino in nakit v vrednosti več deset tisoč evrov. V drugem primeru je neznani storilec vstopil v stanovanjsko hišo skozi odklenjeno garažo ukradel denarnico z vsebino. Že dan prej, 6. decembra, so policisti obravnavali vlom na območju Škofje Loke: tudi tam je neznanec skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odnesel 600 evrov gotovine in nakit v vrednosti približno 400 evrov.
Dva vlomilca pa je včeraj ob prihodu domov presenetil neki Tržičan. Neznanca sta nasilno vstopila v njegovo hišo skozi kletno okno, pregledala notranjost in si protipravno prilastila manjšo vsoto gotovine.

Iz trgovine v Kranju so izginili izdelki v vrednosti 230 evrov, na enem od parkirišč gorenjske avtoceste pa je predrznež prečrpal približno 700 litrov goriva iz rezervoarja tam parkiranega tovornega vozila.

V vseh primerih policisti zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo, so pojasnili s PU Kranj in napisali tudi priporočila in nasvete.  

"Storilci opazujejo hiše in navade stanovalcev, vlamljajo pa največkrat v zgodnjih večernih urah. Občane pozivamo, da nas obveščajo o pojavu sumljivih vozil in oseb, ki si ogledujejo hiše in bi se lahko pripravljali na izvršitev kaznivega dejanja. Podatki o znamki in registrski tablici vozila ali opis sumljive osebe lahko bistveno pripomorejo k uspešni preiskavi kaznivega dejanja.
Svetujemo, da ob temnih delih dneva, tudi če od doma odidete le za krajši čas (odhod v trgovino, sprehod itd.), hiša ne daje videza, da v njej ni nikogar. Ob daljši odsotnosti prosite sosede, naj bodo pozorni na sumljive okoliščine in o tem obveščajo policiste.
Svetujemo tudi, da doma ne hranite večje vsote gotovine in vrednejšega nakita.
Če pa pride do vloma, svetujemo, da takoj pokličete na številko  113. Do prihoda policistov ne vstopajte v notranjost, ker je storilec lahko še vedno v objektu, uničile pa bi se tudi sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja."
Več o varnosti premoženja: https://policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-premozenja

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.