Gorenjska
5412 ogledov

Odstranili 11 stebrov in 21 kilometrov žice

Podiranje električnih stebrov med Naklim in Kranjem
1/2
arhiv Elektro Gorenjska
Med Kranjem in Naklim so na začetku januarja začeli odstranjevati dvosistemski srednje napetostni daljnovod in tako so že odstranili vseh 11 stebrov in 21 kilometrov daljnovodne žice, so danes sporočili iz Elektro Gorenjska, podjetja za distribucijo električne energije.

Elektro Gorenjska ima zdaj v zemlji že več kot 86 odstotkov nizkonapetostnega omrežja in več kot 65 odstotkov srednje napetostnega omrežja.
Podiranje srednje napetostnega daljnovoda med Kranjem in Naklim pa je del investicijskega projekta celovite prenove razdelilne postaje RP Naklo, ki so ga v Elektro Gorenjska začeli v letu 2019.

Srednjenapetostni daljnovod pod zemljo že od lani

Razdelilno postajo, ki oskrbuje obrtno cono na Polici v Naklem, je bilo potrebno posodobiti, predvsem pa nadgraditi z novim 20-kilovoltnim stikališčem, ki je bilo zaključeno decembra 2020. Sočasno so lani skablili dotrajan dvosistemski srednje napetostni daljnovod, ki preko polja poteka od razdelilne transformatorske postaje RTP Zlato polje do razdelilne postaje RP Naklo.

Januarja 2021 so tako v sklopu omenjene investicije skupaj odstranili 11 stebrov in 21 kilometrov daljnovodne žice. Te so po končanih delih odpeljali kot koristne odpadke k pogodbenemu odjemalcu.
Prav tako so odstranili tudi betonske temelje. Dela, ki jih Elektro Gorenjska izvaja s podizvajalci, namenoma potekajo v zimskem času, saj je zemlja zamrznjena, in tako ne pride do poškodb poti oziroma zemljišč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.