Gorenjska
703 ogledov

Okušanje žlahtne kapljice letos kar dvakrat

Mediaspeed
V rovih pod starim Kranjem se bodo ponovno predstavili vinarji slovenskih vinorodnih področij.

Priljubljeno prireditev Vinska pot v rovih pod starim Kranjem je v preteklih letih krojila epidemija covida-19. Številni ljubitelji dobrih vin in kulinarike so tako ostali brez okušanja žlahtne kapljice in dobrih jedi. predstavilo že več kot 180 različnih vinarjev, vsako leto pa ga obišče preko 5.000 ljubiteljev vinske kapljice iz vseh koncev Slovenije in tudi iz tujine. Letos, ko so se razmere umirile, pa bodo prišli na svoj račun kar dvakrat. Na dogodku se je v trinajstih letih

Dogodek, ki naj bi prvotno potekal novembra 2021, je Zavod za turizem in kulturo (ZTK) Kranj moral zaradi zaostrovanja pogojev za izvedbo dogodkov prestaviti. Novi termini so tako 13. in 14. maj 2022 ter 20. in 21. maj 2022. Obiskovalci bodo tudi tokrat z nakupom vstopnice prejeli kozarec in nosilno vrečko zanj. Degustacija bo zaradi velikega števila obiskovalcev omejena na največ dve uri. Zaradi obnove rovov bo letošnja prireditev potekala le v prvem delu rovov, z izhodom na kanjonu Kokre, kjer bodo tudi razstavljavci.

»Že kupljene vstopnice veljajo za nove termine, in sicer vstopnice, kupljene za prvi vikend 19. in 20. novembra 2021, veljajo za termina 13. in 14. maja 2022. Vstopnice, kupljene za termin 26. in 27. novembra 2021, veljajo za nove termine od 20. do 21. maja 2022. Enako velja za uro organizacije dogodka, kot tudi za vse druge prvotne pogoje,« je povedal Srečko Štagar iz ZTK Kranj ter dodaja: »Za ponudnike namestitvenih kapacitet smo pripravili posebno ponudbo in za njihove goste rezervirali večerne termine ob obeh vikendih. Povabili bomo tudi vse gostince, da se nam bodo v dneh Vinske poti pridružili z dodatno vinsko ponudbo.«

V ZTK Kranj pa ne počivajo in že napovedujejo še eno vinsko pot letos, in sicer v tradicionalnih novembrskih vikendih, in sicer 18. in 19. ter 26. in 27. novembra 2022. Ponudbo odličnih vin bodo tudi takrat dopolnili siri, krušni izdelki in mesnine. Poskrbljeno bo tudi za animacijo in glasbeni program. Poleg tega se bodo posamezna vinorodna območja predstavila tudi s turistično ponudbo, gastronomijo in kulturnim programom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.