Gorenjska
276 ogledov

Opit pešec nenadoma stopil na cesto

Etilometer meritev alkohola Profimedia Etilometer
Gorenjski policisti so včeraj obravnavali pet prometnih nesreč, od teh dve s telesnimi poškodbami. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja so zasegli tudi dve vozili, od tega enemu vozniku, ki je bil za povrh še pod vplivom alkohola (0,49 mg/l).

V Kranju je voznik včeraj popoldne zbil pešca, ki je pod vplivom alkohola (0.62 mg/l) nenadoma stopil na cesto. Proti pešcu, ki je lažje poškodovan, poteka prekrškovni postopek.
Na gorenjski avtocesti pri Peračici pa je voznik včeraj zvečer trčil v drugo vozilo pred seboj. "Šlo je za kombinacijo vožnje pod vplivom alkohola (0.69 mg/l) in prekratke varnostne razdalje, ki je logična posledica take opitosti. V nesreči so bili udeleženci lažje poškodovani,"  so danes sporočili s PU Kranj.

Osem prehitrih

Prometni policisti so včeraj v več krajših nadzorih po Gorenjskem poostreno merili hitrost vožnje voznikov in ugotovili osem prekoračitev hitrosti. V Kranju so za prekoračitev hitrosti na omejitvi 50km/h obravnavali voznika, ki je vozil 72 km/h.
Na cesti zunaj naselja je bila najvišja hitrost 114 km/h (Radovljica), na avtocesti pa 170 km/h.
Enega voznika so policisti iz prometa izločili zaradi vožnje pod vplivom kokaina, še enega pa, kot smo navedli že v uvodu, zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja in hkratnega vpliva alkohola (0.49 mg/l).
Policija ob teh nesrečah in dogodkih poziva k upoštevanju prometnih pravil in k izogibanju ravnanjem, ki ogrožajo osebno varnost in varnost drugih ter premoženje.

Dva požara v Naklem

Policisti so včeraj popoldne v Cvetlični ulici v Naklem obravnavali požar v stanovanjski hiši. Zagorelo je ostrešje in prostoru pod njim. Nastalo je za nekaj deset tisoč evrov materialne škode. Poškodovan ni bil nihče. Okoliščine kažejo, da je zagorelo v elektro omarici. Tuja krivda je izključena.
V Strahinju, prav tako v občini Naklo, pa so sinoči malo čez 21. uro gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Škoda ni nastala.

Ni bil na povodcu

Kranjski policisti so včeraj iskali in tudi hitro našli pogrešano starejšo gospo.

Na Kokrici so policisti včeraj obravnavali še traktorista, ki je pri izvajanju kmetijskih opravil v manjšem obsegu umazal cesto ter jo kasneje tudi očistil. "Cesta mora biti čista!" pri tem opozarjajo s PU Kranj.

V okolici Kranja je voznik na cesti trčil v psa, ki ni bil na povodcu, in je nenadoma stekel na cesto. Pes se je poškodoval. Proti lastniku poteka prekrškovni postopek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.