Gorenjska
72 ogledov

Osvetljeno stopnišče nad Jelenovim klancem

Stopnice nad Jelenovim klancem Mestna občina Kranj Bolj varno tudi ponoči.
V teh dneh so v Kranju na novo uredili stopnišče, ki povezuje Jelenov klanec s Staro cesto. Dober kilometer stran pa so uredili in asfaltirali še Kajuhovo cesto, doslej še edino makadamsko cesto v mestu.

Mestna občina Kranj je z LED-lučmi osvetlila stopnišče, ki povezuje Jelenov klanec s Staro cesto. V preteklosti namreč stopnišče ni bilo osvetljeno, odslej pa je prehod na Staro cesto v nočnem času varnejši.

Prejšnji kovinski ročaj ob stopnišču je bil prenizek in dotrajan, zato so ga dvignili na primerno višino in pobarvali. Na mestu, kjer ni ograje oziroma ročaja, pa so postavili tri LED-stebričke. Vsa dela so uskladili z Zavodom za varstvom kulturne dediščine, so danes sporočili iz Mestne občine Kranj.

Dela pa so končana tudi na Kajuhovi ulici, ki je bila do nedavnega še ena od zadnjih neasfaltiranih kategoriziranih javnih cest v Kranju. Asfaltirali so približno 300 kvadratnih metrov cestišča v dolžini 70 metrov. Cestišče so najprej znižali, izravnali površino, prilagodili višine ter naklone obstoječih pokrovov jaškov, utrdili podlago, nato pa jo asfaltirali tako z grobim kot finim asfaltom in utrdili bankine.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.