Gorenjska
1979 ogledov

Trojico pod Ratitovcem zajel snežni plaz, en poškodovan

Vojaški helikopter, reševanje v gorah Policija Helikopter SV, reševanje v gorah.
Včerajšnja opozorila o nevarnih razmerah v gorah zaradi nesprijetega snega in nevarnosti snežnih plazov očitno niso dosegla vseh. Na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje so danes popoldne namreč poročali o nesreči in reševanju turnega smučarja. Zvečer pa so na na fb GRS Škofja Loka objavili, da je skupino treh turnih smučarjev zajel snežni plaz.


Ob 13.43 se je pri smučanju z Ratitovca v občini Železniki pri padcu poškodoval turni smučar. Gorski reševalci GRS Škofja Loka so skupaj z zdravnikom letalcem poškodovanega smučarja oskrbeli na kraju. V UKC Ljubljana ga je s helikopterjem Slovenske vojske in z zdravnikom letalcem reševalcem prepeljala posadka helikopterja Slovenske vojske.

Pozno zvečer pa so na fb GRS Škofja Loka objavili, da je danes popoldne malo pod vrhom Ratitovca skupino treh turnih smučarjev zajel snežni plaz. Dva sta jo odnesla brez poškodb, tretji pa je utrpel poškodbo kolena.
"Trenutne razmere so zaradi novozapadlega snega in močnega vetra v zadnjih dneh precej neugodne, zato previdno!" so posvarili gorski reševalci.

Komentarjev 1
  • Avatar olor
    olor 11:01 06.december 2021.

    Tudi jaz bi se peljal s helikopterjem.