Gorenjska
1672 ogledov

Padel v smeri Milijarda

julijske alpe arhiv Žurnal24 Julijske Alpe, fotografija je simbolična.
Ni počitka za gorske reševalce v teh dneh: danes so pred poldnevom opravili že dve reševanji, malo pred 13. uro pa še eno. Prva nesreča se je zgodila nekaj minut čez pol osmo zjutraj. V smeri Milijarda v severni steni Rjavine v Julijcih je padel plezalec in si poškodoval nogo in hrbtenico.

Hudo poškodovanega so reševalci ekipe gorske reševalne službe, ki poleti dežura na Brniku, oskrbeli na kraju, ga dvignili v policijski helikopter in odpeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.

S Policijske uprave Kranj so sporočili, da je poškodovani plezalec plezal s soplezalcem v navezi in da se je poškodoval po odlomu oprimka. Oba plezalca sta slovenska državljana.

Druga današnja gorska nesreča se je zgodila malo pred pol deseto na območju Kanjavca v občini Bovec. Ekipa s policijskim helikopterjem in reševalci GRS Bovec so rešili tujo planinko, ki je zdrsnila na snegu na močno izpostavljenem območju. Če se ne bi ustavila na prvih dvajsetih metrih, bi lahko usodno zdrsnila še nadaljnjih 400 ali več metrov nižje proti Dolini Zadnjice.

Planinko, po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje si je poškodovala roko, so odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Jesenice.

Malo pred 13. uro se je pod Zvohom na Krvavcu, občina Cerklje na Gorenjskem, pri padcu poškodoval gorski kolesar. Pomagali so mu reševalci GRS Kranj in dežurna ekipa GRS na Brniku, poškodovanega so s policijskim helikopterjem prepeljali v UKC Ljubljana.

Že včeraj popoldne pa so reševalci Gorske reševalne službe Kamnik, dežurna ekipa za reševanje v gorah in policijski helikopter reševali dva Francoza pri bivaku pod Skuto v Kamniško-Savinjskih Alpah. Kot so navedli na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje, sta tuja planinca obtičala, enega od njiju pa je obšla slabost. Helikopter je oba prepeljal v UKC Ljubljana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.