Gorenjska
1958 ogledov

Padla s prikolice

vojaški helikopter Saša Despot Huje poškodovano iz Poljanske doline je vojaški helikopter prepeljal v UKC Ljubljana.
Gorenjski policisti so včeraj obravnavali osem prometnih nesreč, od teh je bila ena s telesno poškodbo. In sicer se je v Kranju poškodoval kolesar. Ugotavljali pa so tudi okoliščine dveh nesreč pri delu in vzroke požara v industrijskem objektu v Kranju.

Najhujša nesreča se je zgodila malo čez 15. uro v naselju Žirovski Vrh svetega Urbana v občini Gorenja vas - Poljane. Ženska je stopila preveč na rob traktorske prikolice, padla in se huje poškodovala. Gasilci PGD Gorenja vas, gorski reševalci GRS Škofja Loka in reševalci NMP Škofja Loka so poškodovano na kraju oskrbeli in jo prenesli do kraja, kjer jo je prevzela dežurna ekipa helikopterska ekipa nujne medicinske pomoči Brnik. Z vojaškim helikopterjem so jo prepeljali na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana, navaja spletna stran Uprave RS za zaščito in reševanje.

Na območju Kranja pa si je občan pri delu s kmetijsko mehanizacijo poškodoval roko. Odpeljali so ga v zdravstveno ustanovo.

Kranjski policisti so obravnavali tudi požar na Savski cesti v objektu z delovnimi stroji. Vnela se je tekočina, ki je stekla mimo stroja. Nastaja je majhna materialna škoda. Požar so pogasili gasilci GARS Kranj.

Kranjskogorski policisti so včeraj s ceste odstranili dva konja: kot so ugotovili, sta se na prometnico zatekla, ker je bil na delu pašnika snet električni pastir.

Poziv kolesarjem

Ker se obeta lepo vreme za konec tedna, so s Policijske uprave Kranj naslovili posebno opozorilo na varno souporabo prometnih površin in pri tem navedli zaskrbljujočo statistiko.

V letošnjem letu je bilo v nesrečah na Gorenjskem udeleženih že 152 kolesarjev, pri tem pa so kolesarji povzročili 91 nesreč.

Kar 30 kolesarjev se je letos hudo telesno poškodovalo, pri čemer so bili v 23 primerih sami povzročitelji nesreče. "Zanje sta kritična predvsem hitrost ter nepravilna stran in smer z vožnjo preblizu roba vozišča. Kadar so krivi vozniki, pa je razlog predvsem v izsiljevanju prednosti kolesarjem. Pozivamo k previdnosti!" je zapisal mag. Bojan Kos, predstavnik za stike z javnostmi na PU Kranj.
     

     

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.