Gorenjska
4338 ogledov

Parkirali kar ob cesti, sledi globa

Nepravilno parkiranje ob kranjski vojašnici
1/2
Medobčinski inšpektorat Kranj Nasproti Vojašnice Petra Petriča Kranj, posneto 7. julija 2021.
Redarji Medobčinskega inšpektorata Kranj so včeraj devetim voznikom, ki so nepravilno parkirali kar ob Bleiweisovi cesti ob cepilnem mestu v Vojašnici Petra Petriča Kranj, izdali obvestila o prekršku. Predvidena globa za tak prekršek je 40 evrov.

Kot smo že poročali, so včeraj v vojašnici na Bleiweisovi, ki je največji gorenjski cepilni center, proti covidu-19 cepili rekordno veliko ljudi, skoraj 1400. Težave pa so bile s parkiranjem, saj je od 1. julija naprej v ta namen zagotovljenih le 50 parkirnih mest.

"Občane, ki prihajajo v cepilni center v Vojašnico Petra Petriča, pristojni organi pozivajo k odgovornemu parkiranju oziroma naj, če je možno, prihajajo na cepljenje na druge načine, ne z osebnimi vozili. Če namreč parkirajo ob Bleiwesovi cesti, spravljajo v nevarnost sebe in druge udeležence v prometu, ovirajo pa tudi edino intervencijsko pot za gasilce, reševalce in policiste v severni del občine," so danes v sporočilu za javnost zapisali iz Mestne občine Kranj.  

Že več dni prej so iz občinske uprave opozarjali, da zaradi aktivnosti, povezanih s predsedovanjem Slovenije Svetu Evropske unije, ni več možno parkiranje znotraj vojašnice, pač pa le še pred glavnim vhodom. Vendar je včeraj kar veliko ljudi svoja vozila puščalo kar ob cesti, kar ni le nedovoljeno, ampak tudi nevarno.

Redarji opozarjajo, da je Bleiweisova cesta edina pot za izvoz gasilcev, reševalcev in policistov v severni del Kranja, na tej relaciji pa vozijo tudi varovalne kolone v okviru slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije. Ob srečanju vozila s prednostjo morajo vozniki ustaviti svoja vozila ob robu ali zunaj vozišča, kar pa je ob nepravilnem parkiranju vozil ob cesti skorajda ni mogoče storiti, zato lahko pride tudi do prometne nesreče.

Obiskovalce oziroma vse tiste, ki prihajajo na cepljenje v vojašnico, zato znova pozivajo k odgovornemu parkiranju, pri čemer naj imajo prednost pri parkiranju pred vojašnico starejši in gibalno ovirani, vsi drugi pa naj na cepljenje pešačijo, prikolesarijo, se pripeljejo do najbližje avtobusne postaje ali se dogovorijo za prevoz.
   

 

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 11:55 09.julij 2021.

    Zakaj pa redarji niso povsod tako dosledni ? Ko pokličeš ,da ti je nekdo zaparkiral izhod dobiš odgovor ,da na zasebnem zemljišču nimajo pristojnosti . Mogoče bi moral poklicati specialce ?