Gorenjska
71 ogledov

Parkirišča pod Joštom so že na voljo uporabnikom

V uredništvu smo dobili pismo našega bralca, v katerem piše: ""En teden že pohodniki bentijo, ker ne morejo parkirati na klancu na Jošta na novih parkiriščih. Delavci so že en teden nazaj asfaltirali, treba bi bilo samo še črte potegnit, a so raje dal trakove in šli domov. Zdaj pa je vikend pa 1000 ljudi vsak dan gor. Redarji pa veselo kaznujejo, če pustiš avto ob poti."

Na Mestni občini Kranj so pojasnili, da so bila parkirišča začasno zaprta, saj se v primeru, da se na nove asfaltirane površine nemudoma nanese talne označbe, zmanjša njihova obstojnost. "Prav tako ni dobro sveže asfaltiranih parkirnih površin takoj predati v uporabo za mirujoč promet, saj na novem asfaltu parkirana vozila povzročajo poškodbe zaradi obračanja koles na mestu. Na Joštu je bilo asfaltiranje izvedeno 15. septembra, tako da je izvajalec talne označbe izvedel povsod do srede, nato pa bodo parkirišča odprta," so v odgovoru zapisali na kranjski občini.

Z urejanjem parkirnih površin na petih lokacijah ob cesti na Jošta je sicer Mestna občina Kranj začela že leta 2018 z odkupom zemljišč in izdelavo projektne dokumentacije. V tem času je bilo zgrajenih 54 parkirnih mest na štirih lokacijah, letos pa še 14 na zadnji, peti lokaciji. Parkirne površine so v celoti asfaltirane, omejene s cestnimi robniki, izvedenim meteornim odvodnjavanjem in opremljene z ustrezno prometno signalizacijo. "V zadnjih treh letih je bilo torej zgrajenih skupaj 68 parkirnih mest, ki so primerno razporejena na odseku ceste v dolžini približno 600 metrov. Triletni projekt v vrednosti 120.000 evrov je v celoti financirala občina", so še pojasnili na kranjski občini. Glede možne uvedbe parkirnine na parkiriščih pod Joštom pa so zapisali, da na območju celotne kranjske občine vseskozi proučujejo in urejajo možnosti za prometno ureditev in rešitve, ki so najbolj prijazne do občanov in tudi obiskovalcev.

Pod Jelenovim klancem bodo obnovili most čez Savo

Našega bralca je zanimala še ena stvar: "Druga stvar, most pod Jelenovim klancem, katastrofa za pešce, postavili so zaporo, zdaj pa pešci sploh ne morejo čez prehod." Na kranjski občini odgovarjajo, je varnostni pregled mostu  pokazal, da je most nevaren na območju, kjer je zaprt. "Mestna občina Kranj je že interventno naročila dokumentacijo za sanacijo mostu, izvedbo obnovitvenih del pa načrtujemo v prihodnjem letu. Pešci morajo upoštevati režim prehajanja ceste oziroma uporabe pločnika, kot je označeno s prometno signalizacijo. Pred popolno zaporo je treba prečkati cesto, na drugi strani pa je le delna zapora pločnika in varovalna ograja označuje, kje se lahko hodi," pojasnjujejo na občini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.