Gorenjska
1110 ogledov

Parkirišča tudi v Kranju brezplačna

Mestna občina Kranj
Od danes veljajo na ravni države številni novi ukrepi. Med drugim je za 14 dni ustavljen tudi javni prevoz. Na Mestni občini Kranj so se zato odločili, da so od danes parkirišča, ki so v lasti Mestne občine Kranj, brezplačna.

Vlada je na petkovi dopisni seji zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije covid-19 izdala več odlokov. Med njimi je tudi odlok, ki začasno prepoveduje izvajanje javnega linijskega prevoza potnikov, stalnega izvenlinijskega prevoza potnikov, občasnega prevoza potnikov in javnega železniškega prevoza potnikov v notranjem prometu, razen posebnega linijskega prevoza potnikov in avtotaksi prevozov. Mestna občina Kranj se je na odlok odzvala z zagotavljanjem brezplačnega parkiranja na parkiriščih, ki so v lasti občine in v upravljanju Komunale Kranj, razen za abonente in najemnike parkirnih prostorov.

 

Plačilo parkirnine tako ni več potrebno na zaprtih parkiriščih Stara Sava, Huje, Čebelica, Zdravstveni dom. Brezplačno parkiranje je na voljo tudi na odprtih parkiriščih Brioni, Slovenski trg, Gregorčičeva ulica, Stritarjeva ulica, Mladinska ulica, Jelenov klanec, Bleiweisova cesta ter Sejmišče. Vse to bo veljalo do preklica vladnega odloka. V času ustavitve javnega potniškega prometa bo še naprej nemoteno deloval tudi največji elektrificiran sistem za izposojo koles KRsKOLESOM. Ob tem na občini opozarjajo, da je higiena rok bistvena za preprečevanje možnosti okužbe s koronavirusom, zato je pred in po izposoji kolesa obvezno razkuževanje rok.

 

Otroška in športna igrišča še naprej ostajajo zaprta

Že konec oktobra so v kranjski občini zaprli vsa otroška in športna igrišča. Na njih je prepovedano druženje, spoštovanje sprejetih ukrepov pa nadzirajo tudi občinski redarji. Ob tem na občini še posebej starše poziva, naj upoštevajo navodila državnih organov in občine o omejitvi stikov in s tem skrbijo za zdravje svojih družin.

 

V Kranju tudi porast vandalizma

V drugem valu epidemije na Mestni občini Kranj opažajo precej uničenih objektov na javnih površinah, kot so razbita avtobusna postajališča, uničene kolesarske postaje in podobno. Ob vsakem tovrstnem uničevanju se je treba zavedati, da se škoda krije iz občinske blagajne, v katero prispeva vsak občan oziroma občanka, so zapisali na kranjski občini. Ob tem se zavedajo, da »obdobje, v katerem se je znašlo človeštvo, polno omejitev in negotovosti, prinaša zahtevno preizkušnjo za vsakega posameznika, ki pa jo je treba prebroditi.« Vse v stiski zato pozivajo, da se po pomoč obrnejo na psihosocialno telefonsko pomoč, tudi na brezplačno številko 080 51 00.

 | Avtor: Mestna občina Kranj Mestna občina Kranj

Možnost prevzema kosil v Kranjskih vrtcih

Vrtci tudi v Kranju še naprej ostajajo zaprti. Občina je v sodelovanju s Kranjskimi vrtci in zasebnimi vrtci sicer organiziralo nujno varstvo. Kranjski vrtci pa v času omejenega delovanja vrtcev ponujajo tudi možnost prevzema kosil, ki se pripravljajo v centralni kuhinji enote Najdihojca. Cena kosila je 5 evrov, prevzem pa je mogoč vsak dan od ponedeljka do petka med 10.45 in 11.45. Dodatne informacije in prijave sprejemajo na elektronskem naslovu luka.potocnik@kranjski-vrtci.si ali na telefonski številki 031 768 123.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.