Gorenjska
1355 ogledov

Partnerki se ne sme približati

Z zakonom nad nasilje v družini Žurnal24 main
Blejski policisti so včeraj, v nedeljo, dopoldne obravnavali nasilje v družini med partnerjema.

Kot so danes v pregledu dogodkov, ki so se v zadnjih 24 urah zgodili na Gorejskem, sporočili s Policijske uprave Kranj, so blejski policisti 43-letnemu moškemu zaradi nasilnih dejanj nad žensko izrekli prepoved približevanja. O dejanjih zbirajo obvestila v smeri kaznivega dejanja z elementi nasilja. Obveščali bodo pristojno državno tožilstvo.

Na srečo je včerajšnja pustna nedelja minila brez hujših nesreč v gorah in smučiščih.
O dveh nesrečah, obe sta se zgodili med 12. in 13. uro, so bili obveščeni blejski policisti.

Na planini Javornik v občini Gorje je padla 46-letna ženska in se lahko telesno poškodovala. Pomoč na kraju so ji nudili gorski reševalci GRS Radovljica. Posredovala je ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika ter jo s helikopterjem Slovenske vojske prepeljala v Splošno bolnišnico Jesenice.

V nesreči na smučišču pa se je pri padcu lažje poškodoval 55-letni smučar. Na kraju sta mu pomoč nudila reševalec na smučišču in nadzornica na smučišču. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v zdravstveno ustanovo.

Tatovi ne počivajo

Radovljiški policisti so v nedeljo okoli 21.30 obravnavali tatvino katalizatorja s parkiranega avtomobila. Neznanec je lastnika oškodoval za okoli 1000 evrov.
Še bolj pa je zagotovo bolela glava voznike treh tujih tovornih vozil: ti so vozila parkirali na enem izmed počivališč ob gorenjski avtocesti, nato pa jim je nekdo v noči s petka na soboto ukradel nafto iz rezervoarjev. Iz enega 600 litrov, iz drugega 500 litrov in iz tretjega 400 litov nafte.
Zelo jezen je zagotovo tudi smučar, ki so mu v soboto popoldne na smučišču ukradli smuči Elan, tip insomnia, dolžine 152 cm, črno-modre barve in tudi palice Elan.
Tako za tatvine goriva kot tudi tatvino smuči in palic kranjski policisti zbirajo obvestila, vodijo predkazenski postopek in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

 

Komentarjev 2
  • okrim 19:08 20.februar 2023.

    ta zakon je cista bedarija in je pisan na kozo socialnih delavcev innjihove nesposobnosti

  • okrim 19:06 20.februar 2023.

    me pa res zanima kako lahko ta prepoved zadrzi cloveka ki je trdno odlocen da bo obracunal s to osebo .