Gorenjska
3236 ogledov

Pastir spremenil smer, iskali so ga ponoči in vse dopoldne

grs bohinj
1/2
PU Kranj Reševalci GRS Bohinj, fotografija je iz arhiva.
"Moški ni poškodovan, z njim je vse v redu," so danes po obsežni reševalni akciji na območju Bohinja, sproženi že sinoči, sporočili s Policijske uprave Kranj. Kot navaja spletna stran Uprave RS za zaščito in reševanje, se je na poti s planine v Lazu proti planini Krstenica izgubil pastir.

Bohinjski gorski reševalci, vojaški helikopter in policija so na širšem območju med planino v Lazu in Krstenico v Bohinju danes iskali pogrešanega moškega. Njegovo izginotje na tem območju je bilo prijavljeno sinoči okoli 22.30. Nemudoma je bila sprožena iskalna akcija, bohinjski gorski reševalci so že ponoči pregledali zahteven teren, a ga niso našli.

Moškega so danes dopoldne okoli 11. ure našli na planini Blato, ki je bila del območja iskanja.

Moški, po dosegljivih podatkih gre za pastirja s Krstenice, je včeraj popoldan po odhodu s planine v Lazu spremenil cilj, tega pa ni sporočil ljudem, ki so ga čakali na Krstenici.

Danes dopoldne pa je po brezpotju prišel do planine Blato, kjer ga je reševalna ekipa z vojaškim helikopterjem prepoznala in ustavila.

"Kadar spremenite cilj, to sporočite ljudem, ki vas na določeni točki ali doma čakajo. Če na območju ni signala ali se vam izprazni telefon, poskušajte najti drugo možnost čimprejšnjega obveščanja, čeprav je vedno najbolje, da ciljev ne menjate kar tako na pamet. Uporabljajte markirane planinske poti!" so po končani  akciji opozorili policisti.

Iskalna akcija je bila, kot so dodatno pojasnili s Policijske uprave Kranj, sprožena iz upravičenih razlogov. Pristojne službe ob pogrešitvi vedno najprej zberejo podatke: opis osebe, oblačil, obutve, opreme, pa tudi podatke o turi, vozilu, parkiranju itd.  Potem pa načrtujejo iskanje in ga izvedejo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.