Gorenjska
359 ogledov

Pestro otroško poletje v starem Kranju

Tudi Zveza ustvarjalnih društev Kranj Krice Krace v juliju in avgustu pripravlja bogat počitniški program.

Krice Krace združuje skupino umetnikov, ki si delijo prostor za svoje ustvarjanje ter s svojim delovanjem širijo različna znanja in dobro voljo med ljudi vseh starosti. Največ časa posvečajo najmlajšim. Vedno so odprti za nove ideje in zato želijo, da jih obiskuje čim več kreativnih ljudi, ki bi z njimi ustvarjali ter uživali ob svojih in tujih kreacijah. Med njimi so lutkarji, likovniki, kiparji, oblikovalci, pravljičarji, obiskujejo pa jih tudi umetniki drugih profilov, ki z njimi izvajajo programe različnih profilov.

Tudi to poletje ne bodo počivali. Za najmlajše so namreč pripravili pester in zanimiv program. V juliju in avgustu tako vsak petek ob 16.30 na različnih lokacijah v starem Kranju ter ob  sobotah ob 10.30 v senci pod staro lipo pred stolpom Pungert pripravljajo druženja z njihovimi pravljičarji. »Večina od njih je kamišibajkarjev. Gre za posebno pripovedovalno gledališče. Pripovedovalci imajo škatlo, ki je kot nek majhen oderček, v njej pa imajo izvirne slike, s pomočjo katerih pripovedujejo zgodbo,« je pojasnila Ksenija Ponikvar.

Vsak torek in četrtek od 10.00 do 12.00 pa na vrtu hiše Krice Krace pripravljajo počitniško ustvarjalno druženje. V okviru četrtkovih druženj bodo vmes tudi predstave. »Konec avgusta, med 25. in 28. avgustom, pa bomo izvedli še drugi del stripovske akademije pod mentorstvom Andreja Štularja. Primerna je tako za začetnike kot tudi za že izkušene striparje, saj je delo individualno. Vsak namreč dela na svoji zgodbi s pomočjo mentorja,« še dodaja Ponikvarjeva.

Komentarjev 1
  • Lorraine_Johnson 11:36 03.julij 2021.

    Google plačuje dobro plačo od doma od 4500 do 6000 dolarjev na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ..... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦