Gorenjska
1431 ogledov

Pet osnovnošolcev v postopku in še obvestilo na CSD

Petarde Profimedias
Policisti zlasti v teh dneh še bolj pogosto opozarjajo na nevarno uporabo pirotehnike, v ta namen so posneli tudi video z exatlonci. Mlade pred tem početjem policisti svarijo tudi po šolah, a nekaterih se ta opozorila očitno ne dotaknejo.

Škofjeloški policisti so namreč včeraj, 21. decembra, zaradi uporabe pirotehnike obravnavali pet osnovnošolcev. Dobili so namreč prijavo, da mladi petarde mečejo v smetnjake in pločevinke.

"Proti petim mladoletnikom potekajo postopki. Za mladoletne bodo uvedeni prekrškovni postopki, z dejanji bodo policisti obveščali tudi center za socialno delo. Eden od peterice je pirotehniko tudi preprodajal. Policisti smo zasegli tako denar kot tudi petarde," je danes sporočil mag. Bojan Kos, predstavnik za stike z javnostmi na Policijski upravi Kranj.

Ironija je, da so policisti prav včeraj na šoli, ki jo obiskuje omenjena peterica, pozivali k neuporabi pirotehnike in opozarjali na nevarnost. Policija zato zdaj poziva tudi starše, naj svoje otroke odvrnejo od pirotehnike in naj jim bodo sami za dober zgled.

 

Komentarjev 2
  • Luksi 21:54 22.december 2021.

    Res velik dosežek, bravo policija, iz ulic je odstranjen hud kriminalec...

  • Avatar Leon
    Leon 16:07 22.december 2021.

    Starši kupujejo pirotehniko svojim otrokom za novo leto ? !