Gorenjska
1472 ogledov

Pijanemu Srbu izrekli grmado kazni

Vožnja in alkohol
Gorenjski policisti so v soboto, 9. januarja, ustavili voznika, za katerega se med preizkusom alkoholiziranosti ni izkazalo ne le, da je pijan, ampak da je tudi nezakonito v schengenskem območju.

Iz Policijske uprave Kranj so danes sporočili, da so v soboto zaradi alkohola med vožnjo (0,66 mg/l) in nezakonitega bivanja v schengenskem prostoru obravnavali državljana Srbije.

Zaradi alkohola je bil kaznovan z globo 1200 evrov in sankcijo 18 kazenskih točk ter prepovedjo uporabe tujega vozniškega dovoljenja. Zaradi nezakonitega bivanja pa mu je bila izrečena globa vznesku 500 evrov in še dve sankciji: odstranitev iz države in petletna prepoved vstopa v schengenski prostor.

V petek iz prometa izločili štiri voznike

Na Gorenjskem so sicer policisti poostreno nadzirali treznost voznikov že v petek popoldne in zvečer. Med 190 preizkušenimi so bili trije preizkusi alkoholiziranosti pozitivni. Iz prometa so izločili štiri udeležence, kajti še eden je bil pozitiven zaradi pozitivnega hitrega testa na prepovedane droge in odklonitve strokovnega pregleda.

"Voznike pozivamo, naj vozijo izključno trezni," so ob tem še zapisali v poročilu PU Kranj.

 

Komentarjev 2
  • paschtexthat 05:09 12.januar 2021.

    www︎.︎Domeser︆.︆com - oddličen projekt za odrasle, ki želijo najti partnerja za sseks

  • marjeta698 11:50 11.januar 2021.

    mržnja do SRBOV ziher polis HRVAT ,spremni