Gorenjska
5200 ogledov

Pil je, a še razčiščujejo, kdaj

Etilometer meritev alkohola Profimedia Etilometer
Voznik ne sme voziti vozila v cestnem prometu, niti ne sme začeti voziti, če je pod vplivom alkohola, prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi. Kdaj je pil voznik, ki so ga ustavili policisti, pred ali po nesreči z materialno škodo, bodo ugotovili v strokovnem pregledu, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj.

Sinoči nekaj po 21. uri so kranjski policisti ustavili voznika, ki je vozil osebni avtomobil pod vplivom alkohola. Odrejeni preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,35 mg/l alkohola. Med postopkom so ugotovili, da je pred tem povzročil prometno nesrečo z materialno škodo, saj je trčil v enega izmed parkiranih avtomobilov in s kraja odpeljal. Ker je trdil, da je alkoholne pijače užival po prometni nesreči, so mu odredili strokovni pregled. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Policisti opozarjajo, da takrat, ko povzročimo prometno nesrečo z materialno škodo, počakamo oškodovanca na kraju in mu posredujemo ime in priimek, naslov, podatke iz vozniškega dovoljenja, prometnega dovoljenja, obveznega zavarovanja in izpolnimo Evropsko poročilo o prometni nesreči. Če oškodovanca ni na kraju, mu pustite svoje osebne podatke (npr. listek za brisalcem stekla vozila). "Če nič od tega ne boste naredili, ste po prometni zakonodaji v prekršku. Globa je 500 evrov," so navedli s PU Kranj.

Še en prekrškovni postopek pa proti vozniku tovornega vozila vodijo prometni policisti. Včeraj popoldne sta se na izvozu avtoceste proti Kokrici zaletela voznik tovornega vozila in voznica osebnega avtomobila. Nastala je materialna škoda. Okoliščine kažejo na nepravilni premik voznika tovornega vozila.

Nedostojno vedenje in nasilje v družini

Na območju Kranja so bili policisti obveščeni o nedostojnem vedenju moškega na javnem kraju. Kršil je tako javni red in mir kot cestno prometne predpise. Ker s kršitvami ni prenehal, so ga pridržali. Zoper njega policisti vodijo prekrškovni postopek.
Jeseniški policisti so bili obveščeni o nasilju v družini med partnerjema. O dejanjih zbirajo obvestila v smeri kaznivega dejanja z elementi nasilja. Obveščali bodo pristojno državno tožilstvo.

Tudi parkomat ni imel denarja

Včeraj popoldne je neznanec na območju Kranja vlomil v parkomat. Nasilno je odprl vrata blagajne, ker pa notri ni bilo denarja, je ostalo samo pri materialni škodi na parkomatu. Policisti o neznanem storilcu zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

 

 

 

Komentarjev 1
  • Avatar luckyss
    luckyss 08:48 22.december 2022.

    Če piješ po prometni nesreči naj se šteje,kot da si pil pred njo...V 99% to tudi drži.. Ne znajo preprostega zakona skup spravit...