Gorenjska
697 ogledov

Plačala 200, na čakanju je bilo še 10.000 evrov

internet Shutterstock
Če vas nekdo pokliče po telefonu, se predstavi kot tehnična pomoč in vas pod pretvezo okužbe računalnika poskuša prepričati, da na računalniku zaženete neke ukaze: tega ne upoštevajte! Tak klic, običajno goljufi govorijo v polomljeni angleščini, enostavno prekinite, so danes opozorili s Policijske uprave Kranj.

Gorenjski kriminalisti so to zgornje opozorilo o spletnih goljufih naslovili na javnost, ker so obravnavali prijavo goljufije z lažnim klicem tehnične podpore računalniškega podjetja.

Moški se je oškodovanki po telefonu predstavil kot tehnična pomoč in ponudil odpravo neobstoječe napake na računalniku. Za storitev je oškodovanka spletnemu goljufu en del plačala na račun v tujini, drugi del je nakazala na spletni račun za kriptovalute. Skupaj je, kot je danes pojasnil predstavnik za stike javnostjo na PU Kranj mag. Bojan Kos, nakazala okoli 200 evrov. Na »čakanju« pa je bila še transakcija v vrednosti kar 10.000 evrov!

Policisti so oškodovanki takoj svetovali, naj prekliče bančno kartico, zavaruje račune in izvede preklic naročenih transakcij pri banki.

O tem, na kaj moramo biti pozorni, kako ravnati ob takih in podobnih sumljivih klicih, policija svetuje, da si preberete na https://www.varninainternetu.si/klici-lazne-microsoftove-tehnicne-pomoci/

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.