Gorenjska
182 ogledov

Plačani predsednik NK Triglav si bo znižal plačo

beno fekonja NK Triglav Kranj
Nogometni prvoligaš Triglav ima od začetka leta edini v Sloveniji plačanega predsednika. Beno Fekonja je po odhodu z direktorskega položaja v Komunali Idrija postal prvi predsednik, ki za svoje vodenje kluba prejema redno mesečno plačilo

Zdaj pa postaja tudi prvi in edini, ki si bo plačo znižal. Vzrok je seveda finančna kriza v športu in v Kranju že od nekdaj zanj manjka denarja.

Nogometni klub Triglav ima profesionalnega športnega direktorja Sinišo Brkića in predsednika Bena Fekonjo. Slednji je bil sicer do januarja voljeni predsednik, decembra pa je izvršni odbor kluba sprejel odločitev, da se predsednik lahko zaposli v klubu. Po stališču Ministrstva za notranje zadeve to sicer ni zakonito, a v Triglavu tega stališča niso upoštevali in Beno Fekonja je tako (p)ostal poklicni predsednik. Do zdaj ni pojasnil, kakšna je njegova bruto plača in temu se je izognil tudi ob našem vprašanju o ukrepih v času krize: »Mednje v našem klubu sodi tudi znižanje moje plače in to do prihodnjega tedna,« je odgovoril Fekonja. Triglav je tako primerljiv z drugimi klubi kjer so si odgovorni znižali plače, čeprav gre večinoma za operativce (Borussia Dortmund ipd.). Rezanja plač nogometašem in trenerjem pa so seveda nujna tudi pri nas kjer je že nekaj klubov na tej poti.

Sicer pa nesporno največji plači med funkcionarji v evropskem in svetovnem nogometu prejemata predsednik FIFA in UEFA, ki imata približno enake prihodke. Po navedbah časnika US Today tako Aleksander Čeferin na leto prejme približno 1,6 milijona dolarjev bruto plače, Gianni Infantino pa si k tej vsoti lahko doda tudi dodatke. Predsednik NZS je pri nas voljena funkcija in Radenko Mijatović ni plačan funkcionar.

Triglav Kranj | Avtor: Miran Šubic Miran Šubic

Novi, milijon evrov vredni, reflektorji bodo morali na ognjeni krst razsvetljave na prvoligaških tekmah še poočakati.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.