Gorenjska
696 ogledov

Planinki in psa s helikopterjem prepeljali v dolino

reševanje živali v gorah s helikopterjem PU Kranj Na facebooku Policijske uprave Kranj, odkoder je fotografija, so zapisali: Najbolj kjut "stranke". Kužek in skrbnica rešena z brezpotja.
Policijski helikopter je z ekipo za helikoptersko resevanje danes popoldne dvakrat reševal v gorah. Obakrat v Bohinju, so zvečer sporočili iz Policijske uprave Kranj. Dvakrat pa so na pomoč hiteli tudi gorski reševalci GRS Tržič.

Okoli 14. ure si je planinka pri sestopu z Jezerc lažje poškodovala nogo. Posredovali so gorski reševalci GRS Bohinj in dežurna ekipa GRS, ki so jo oskrbeli, policijski helikopter pa jo je prepejal na Rudno polje, kjer so jo prevzeli svojci.

Okoli 17.30 pa je na območju Bohinjskega Migovca planinka s psom zašla s poti in se izgubila. Zavedla jo je navigacija na telefonu. Speljala jo je okoli 300 metrov stran od poti. Na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje so zapisali, da so tako planinko kot tudi njenega psa z vitlom dvignili v helikopter in ju oba nepoškodovana prepeljali v dolino.

Navigacija je zgolj pripomoček

Policija ob teh dogodkih poziva k previdnosti in klasičnim ukrepom pred nesrečami v gorah. Uporabnike prosimo, naj navigacijo uporabljajo zgolj kot pripomoček in ne kot primarno sredstvo za turo. Osnova so markacije na planinskih poteh in druge predpisane označitve pohodnih tras ter priprava na pot.

Poseben apel pa policija naslavlja tudi na stanodajalce, naj turiste seznanijo s tveganji v gorah.

Delovno popoldne tudi za tržiške reševalce

Sicer pa so danes popoldne dvakrat posredovali tudi gorski reševalci GRS Tržič. Najprej so na pobočju Dobrče s tehničnim posegom rešili z drevesa jadralnega padalca in ga, ker je bil nepoškodovan, le pospremili v dolino.

Pozneje pa so oskrbeli planinca, ki si je poškodoval nogo na poti proti planini Prevala na Bornovi poti. Z avtom so ga prepeljali v dolino in predali v nadaljnjo oskrbo reševalcem Nujne medicinske pomoči Tržič.

Komentarjev 1
  • Isela_Hodges 11:13 07.julij 2021.

    Google plačuje dobro plačo od doma od 4500 do 6000 dolarjev na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ..... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦