Gorenjska
385 ogledov

Po izgredu v Škofji Loki štirim nasilnežem grozi zapor

Policija je po nasilnem izgredu skupine navijačev na nogometnem igrišču v Škofji Loki 4. septembra letos z zbiranjem obvestil prepoznala deset ljudi, ki jih obravnavajo za različna nezakonita dejanja, nadaljuje pa z zbiranjem obvestil še o drugih neznanih storilcih, so danes sporočili iz Policijske uprave Kranj. V incidentu je bilo udeleženih približno 20 ljudi iz dveh navijaških skupin iz Ljubljane in Primorske, štirje so bili poškodovani.

"Gre za sum storitve kaznivega dejanja nasilništva, motenje javne prireditve in uporabo pirotehničnih in nevarnih predmetov na javni prireditvi. Za kaznivo dejanje bo podana kazenska ovadba, za prekrške pa uvedeni prekrškovni postopki," so navedli danes v sporočilu za javnost iz Policijske uprave Kranj.

Policija je v preiskavi ugotovila, da so 4. septembra ob 18.45 trije navijači ene od navijaških skupin z območja Primorske prestopili ograjo in vdrli na nogometno igrišče ter povzročili prekinitev nogometne tekme. Dva sta uporabljala pirotehniko. Za njimi je na nogometno igrišče vdrla tudi večja skupina navijačev z območja Ljubljane. Nekateri med njimi so bili zamaskirani, uporabljali so palice in bakle.

Kot smo že poročali, je bila tedaj v Škofji Loki nogometna tekma med MNK Izola in NK Škofja Loka, incident pa naj bi bili zakrivili navijači NK Olimpija Green Dragons. Poškodovani so bili trije izolski igralci, huje pa tudi navijač iz izolske skupine Ribari. Trenja med navijaško skupino Olimpije in Ribari iz Izole naj bi bila trajala že nekaj časa. Pred tem naj bi po neuradnih informacijah izolski navijači doma fizično obračunali z mladoletnimi igralci Olimpije.

Incident naj bi bil maščevanje

Policija je, kot so danes zapisali v sporočilu za javnost, z zbiranjem obvestil prepoznala sedem posameznikov iz ljubljanske skupine in ugotovila, da se je ta skupina na dejanje predhodno pripravila, incident pa naj bi bil maščevanje zaradi preteklih dogodkov in nerešenih nesoglasij med skupinama.

Štirje navijači iz ljubljanske navijaške skupine so osumljeni storitve kaznivega dejanja nasilništva, motenja javne prireditve in uporabe pirotehničnih in nevarnih predmetov na javni prireditvi. Še trije iz te skupine pa nasilništva in motenja javne prireditve. Tri navijače druge navijaške skupine pa policisti obravnavajo zaradi motenja javne prireditve in uporabe pirotehničnih in nevarnih predmetov na javni prireditvi, kar je oboje prekršek.

Z enim od primorskih navijačev je v izgredu obračunalo kar pet ljubljanskih, in sicer sta ga dva z roko udarila v glavo, eden ga je s palico udaril v prsni koš, četrti ga je brcnil, peti pa ga je opekel s prižgano baklo.

Nasilje so poskušali prekiniti nogometaši, vendar so osumljenci kaznivega dejanja napadli tudi njih. Trije nogometaši so bili pri tem telesno poškodovani. Nasilje je naposled prekinil eden od osumljencev, ki je izgredniško skupino pozval, naj odide z igrišča.

Do tri leta zapora za povzročitelje nasilja

S PU Kranj so še navedli, kakšne kazni so predpisane za omenjena nezakonita ravnanja.
Globa za motenje ali oviranje poteka shoda oziroma prireditve je 250 evrov. Kdor prinaša na prireditev oziroma shod nevarne predmete (orožje, eksplozivne snovi, pirotehnične izdelke,...) ali moti red, mu grozi globa 150 evrov. Za tiste, ki na športnih prireditvah povzročajo nasilje ali ogrožajo varnost drugih, je zagrožen zapor do treh let.

Komentarjev 1
  • Marion_Howser 15:11 25.november 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦