Gorenjska
1453 ogledov

Po Kranju še več pitnikov

Mestna občina Kranj
Mestna občina Kranj je postavila sedem novih pitnikov.

S pomladjo pitniki poleg predhodnih štirih delujejo še na sedmih novih lokacijah v Mestni občini Kranj. Novi pitniki so na lokacijah Športni park Golnik, Pot na Kosorep, Trg Rivoli, Center trajnostne mobilnosti, Otroško igrišče Krtek, Otroško igrišče Savica Stražišče in Park La Ciotat. Že prej delujoči pa so nameščeni v Pasjem parku Zlato polje, na Brdu, v Predosljah, na Slovenskem trgu in Pungertu.  Napajajo se iz vodovodnega omrežja, okvirni čas uporabe je od aprila do novembra.

Novi pitniki so izdelani iz brušenega betona iz prodca, nameščen je kovani grb Mestne občine Kranj. Oblika je trikotna in simbolizira vzpetine, ki obdajajo Kranj. Prodec pa simbolizira konglomeratni pomol, na katerem leži mesto Kranj. Pitniki so oblikovani tako, da v spodnjem delu kanelete omogočajo uporabo tudi za hišne ljubljenčke. Lokacije so ob otroških igriščih, na zelenih in ostalih površinah, ki jih prehaja večje število ljudi. S klikom na portal za prostorske zadeve se odpre zavihek z lokacijami pitnikov, klik na posamezno lokacijo pa da opis lokacije in foto pitnika.

 | Avtor: Mestna občina Kranj Mestna občina Kranj

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.