Gorenjska
507 ogledov

Po krožišču kar naravnost

Razno 16.03.14, viski, alkohol, pijaca, steklenica, kozarec, foto: Zurnal24 Žurnal24 main Pitje alkohola in vožnja ne gresta skupaj.
Kranjski policisti so minulo noč na glavni cesti Kranj–Šenčur obravnavali prometno nesrečo voznika osebnega avtomobila, ki je na krožišču v Šenčurju pri priključku za avtocesto zapeljal kar naravnost.

Pri vožnji »po bližnjici« je voznik poškodoval prometni znak, nato pa s kraja odpeljal. Policisti so voznika izsledili in proti njemu vodijo postopek, ki še poteka. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so mu odredili strokovni pregled, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj.

Gorenjski prometni policisti so sicer včeraj, 29. marca, zaradi alkohola izločili iz prometa kar štiri voznike. V vseh primerih gre za vrednosti do 0,52 mg/l alkohola in prepoved nadaljnje vožnje.

Še enemu vozniku pa so zasegli vozilo, ker je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Rekorder je imel skoraj tri promile

Zadnji konec tedna so sicer policisti na Gorenjskem trem voznikom zasegli vozila.

Prvi je bil voznik brez vozniškega dovoljenja in je imel skoraj tri promile alkohola (1,35 mg/l).

Drugi je bil voznik mopeda, ki najprej ni želel ustaviti. Moped ni bil registriran, na njem so bile nameščene »natisnjene« registrske oznake, voznik je bil brez vozniškega dovoljenja, podan pa je bil tudi sum vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Zato so mu policisti odredili tudi strokovni pregled, ki ga je mopedist odklonil.

Še eno vozilo so policisti zasegli v nedeljo zato, ker je bil voznik brez vozniškega dovoljenja.

S PU Kranj so ob teh dogodkih zapisali poziv k upoštevanju prometnih pravil in odgovornim dejanjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.